POLICIJA KONAČNO REŠILA MISTERIJU UBISTVA MALE LJUBICE TOPIĆ (6): Komšija zlostavljao devojčicu, a na mestu zločina ostavio KLJUČNI DOKAZ

Autor:

Svet

22.08.2023

16:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pronalaženje Ljubičinih zuba i zuba odrasle osobe blizu mesta gde je pronađeno telo devojčice, policiju je dovelo do počinitelja stravičnog zločina.

POLICIJA KONAČNO REŠILA MISTERIJU UBISTVA MALE LJUBICE TOPIĆ (6): Komšija zlostavljao devojčicu, a na mestu zločina ostavio KLJUČNI DOKAZ

Foto: WINDSOR POLICE SERVICE/SCREENSHOT

Stravični zločin koji je potresao Kanadu i ostao nerazrešen više od 50 godina konačno dobija epilog.

Identifikacija počinioca i konačno razrešenje slučaja predstavljaju važan korak prema pravdi, iako se to dešava mnogo godina nakon samog događaja.

Ubistvo Ljubice Topić 1971. godine je tragedija koja je duboko uticala na porodicu žrtve. Pohvalno je da je policija uložila napore u istraživanje i korišćenje napretka forenzike, uključujući analizu DNK dokaza, kako bi identifikovala počinioca. Iako je počinilac umro 2019. godine i time izbegao sudsku odgovornost, razrešavanje slučaja može pružiti određenu vrstu olakšanja porodici žrtve.

Slučaj ubistva male Ljubice Topić je očigledno imao dubok i dugotrajan uticaj na celu kanadsku zajednicu. Činjenica da je policija šest puta započinjala istragu i da je proverila stotine dojava iz različitih delova Kanade i Sjedinjenih Američkih Država ilustruje ozbiljnost i trud koji su uloženi kako bi se ovaj slučaj razrešio.

Najzad, forenzički dokazi igrali su ključnu ulogu u identifikaciji počinioca. Pronalaženje Ljubičinih zuba i zuba odrasle osobe blizu mesta gde je pronađeno telo devojčice omogućilo je policiji da se fokusira na tragove i dokaze koji su naposletku doveli do identifikacije Frenka Artura Hola kao mogućeg počinioca.

Počinilac je živeo u istoj ulici kao i Ljubica. Iako pravda u ovom slučaju nije dostignuta u klasičnom smislu jer je počinilac preminuo pre nego što je odgovarao za svoj zločin, identifikacija mu barem pripisuje odgovornost za ovaj stravičan događaj.

 

 

Ljubica Topić je oteta, sek**alno zlostavljana i ubijena 14. maja 1971. godine. Kobnog dana se igrala napolju, ispred porodične kuće, kada ju je stranac namamio da se udalji, obećavajući joj novac, saopštila je policija. Ona je kasnije pronađena mrtva, u jednom prolazu, oko kilometar dalje od kuće.

 

Ovaj slučaj pokazuje koliko je istraživanje i rešavanje takvih zločina izuzetno važno, ne samo za pravdu prema žrtvama i njihovim porodicama, već i za smirivanje zajednice koja je dugo bila potresena ovakvim nasiljem.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading