MAĐARE DIGLA IZ KREVETA SERIJA JAKIH ZEMLJOTRESA! Epicentar potresa na 140 kilometara od Srbije!

Autor:

Svet

20.08.2023

08:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon prvog zemljotresa, koji je izazvao zabrinutost kod građana, usledio je još jedan potres oko 5:13 sati.

MAĐARE DIGLA IZ KREVETA SERIJA JAKIH ZEMLJOTRESA! Epicentar potresa na 140 kilometara od Srbije!

Foto: Ilustracija:Tanjug/AP, republika

Zemljotres

Mađarsku je jutros, nešto pre 4 sata, pogodio zemljotres koji je iznosio magnitude 4,2 stepena Rihterove skale. Seizmička aktivnost je registrovana u 3:52 časa, sa epicentrom kod Sarvaša, poznate banje u Mađarskoj.

Iako epicentar zemljotresa u Mađarskoj nije bio daleko od Srbije - svega 142 kilometra, još uvek nema informacija da li se podrhtavanje tla osetilo i u našoj zemlji.

Nakon prvog zemljotresa, koji je izazvao zabrinutost kod građana, usledio je još jedan potres oko 5:13 sati. Ovog puta, magnitude je bila nešto slabija - 3,5 stepeni Rihterove skale, ali je ipak bilo dovoljno snažno da probudi meštane i uznemiri stanovništvo.

 

 

Seizmološka opservatorija je upozorila da se u ovoj oblasti mogu očekivati naknadni potresi. Ovi zemljotresi, koji su zahvatili južni deo Mađarske, podsećaju nas na nepredvidivu prirodu seizmičkih događaja i koliko su važna praćenje seizmičke aktivnosti i pripremljenost za ovakve situacije.

Iako Mađarska nije poznata kao zemlja sa visokim rizikom od zemljotresa, ovi događaji nam pokazuju da je seizmička aktivnost uvek prisutna i da se treba pripremiti za moguće podrhtavanje tla. Važno je da se vlasti i građani regiona pridržavaju saveta stručnjaka i preduzmu neophodne mere kako bi se smanjio rizik od povreda i materijalnih šteta koje mogu nastati usled zemljotresa.

BONUS VIDEO 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading