HITNO UPOZORENJE RUSKOG GENERALA: NATO se vratio starim "šemama", braniće svoju HEGEMONIJU svim sredstvima

Autor:

Svet

18.08.2023

13:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Goremikin je podsetio na odluku NATO-a da rasporedi u roku od mesec dana grupu od 300.000 vojnika ako postoji pretnja nekoj zemlji alijanse

HITNO UPOZORENJE RUSKOG GENERALA: NATO se vratio starim "šemama", braniće svoju HEGEMONIJU svim sredstvima

Foto: es.mil.ru

Severnoatlantska alijansa se definitivno vratila hladnoratovskim "šemama" sa Rusijom, izjavio je danas zamenik ministra odbrane Ruske Federacije i načelnik Glavne vojno-političke uprave ruske vojske Viktor Goremikin tokom svog govora na II Međunarodnom antifašističkom kongresu koji se održava u Minsku.

- Na samitu NATO u Vilnjusu u julu 2023. Severnoatlantski blok se konačno vratio hladnoratovskim "šemama" sa Rusijom. U dokumentima samita, Rusija se naziva "najznačajnijom i direktnom pretnjom bezbednosti alijanse". kolektivni Zapad nije spreman da trpi formiranje multipolarnog sveta, on namerava da brani svoju hegemoniju svim sredstvima, uključujući i vojne - rekao je on.

Goremikin je podsetio na odluku NATO-a da rasporedi u roku od mesec dana grupu od 300.000 vojnika ako postoji pretnja nekoj zemlji alijanse, sa mogućnošću da se isturene formacije angažuju u neprijateljstvima u roku od tri dana.

- Predviđene su mere za dugoročnu podršku Ukrajini i modernizaciju ukrajinske vojske prema standardima NATO-a. Kijevu su data obećanja da će isporučivati sve modernije i dalekometnije naoružanje - rekao je general-pukovnik.

Zamenik ministra odbrane je istakao da Zapad nastavlja da šalje oružje u Kijevu, i prema njegovim tvrdnjama, tera Ukrajinu da vodi samoubilačke kontraofanzive, da demonstrira taktičke uspehe, uprkos velikim gubicima u ljudstvu i opremi, i čini sve da produži i eskalira sukob.

- NATO koristi ukrajinsku krizu kao izgovor za jačanje svojih grupa. Pokrenuta je sledeća faza širenja alijanse. Modernizuje se vojna infrastruktura u istočnoj i centralnoj Evropi, raspoređuje se udarno oružje. Poljska generalna komanda saopštila je da će jačati vojno prisustvo na istoku zemlje u blizini granica Belorusije i Rusije - istakao je on.

Goremikin je rekao da su u kontekstu izuzetno oštre eskalacije pretnji i aktivnosti NATO-a u blizini granica Zajedničke države, Moskva i Minsk prinuđeni da preduzmu uzvratne mere.

- Najvažniji od njih je razmeštanje nestrateškog nuklearnog naoružanja Ruske Federacije na teritoriji Republike Belorusije. Beloruskoj strani je predat operativno-taktički kompleks Iskander-M, sposoban da nosi nuklearne glave. Neki od beloruskih aviona su preuređeni za moguću upotrebu nuklearnog naoružanja - rekao je on, podsećajući na reči ruskog predsednika Vladimira Putina da će Moskva na pokušaje agresije na Minsk odgovoriti svim sredstvima koja joj stoje na raspolaganju.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading