Serija nesreća potresa Švajcarsku! Šestoro alpinista stradalo u Alpima, jedna osoba u kritičnom stanju!

Autor:

Svet

03.08.2023

06:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Niz nesreća desilo se prethodnih nada na švajcarskim Alpima u kojima je više osoba izgubilo život.

Serija nesreća potresa Švajcarsku! Šestoro alpinista stradalo u Alpima, jedna osoba u kritičnom stanju!

Foto: Printskrin/Youtube/Selimovic Midhat - Mido

Šestoro alpinista izgubilo je život u nesrećama koje su se u razmaku od nekoliko dana dogodile u švajcarskim Alpima, saopštila je danas policija.

Dvoje alpinista, 37-godišnji muškarac i 33-godišnjakinja iz Ciriha, poginuli su u utorak dok su pokušavali da se popnu na Lagenhorn, iznad skijališta Sas-Fe, u kantonu Vale, izvestili su lokalni mediji.

Policija kantona Vale saopštila je i da je 19-godišnji stanovnik Berna pao i poginuo u ponedeljak dok je silazio s planine Stokhorn, koja je deo skijališta Cermata.

Ranije je policija Valea izvestila da su istog dana smrtno stradala još dvojica alpinista - 26-godišnji Francuz i 36-godišnji Holanđanin. Oni su poginuli u odronu kamenja tokom uspona na švajcarskom delu Mon Blana.

Dvadesetdvogodišnji holandski alpinista koji je tada povređen, još je u kritičnom stanju, rečeno je iz policije za novinsku agenciju ATS-Kiston.

U alpinističkoj nesreći život je izgubio i 47-godišnji nemačko-ukrajinski državljanin dok je pokušavao da se popne na Vajshorn, drugi najviši vrh u Švajcarskoj. On je pao je s visine od 600 metara, saopštila je policija.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading