POGOĐENA CRKVA PREOBRAŽENJA GOSPODNJEG U ODESI: Povređeno 4 dece, hram teško oštećen (FOTO)

Autor:

Svet

23.07.2023

13:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ukrajinska PVO raketa najverovatnije je pala na pravoslavnu crkvu Preobraženja Gospodnjeg u Odesi i teško je oštetila, kao rezultat nestručnog delovanja operatera sistema PVO koje Oružane snage Ukrajine imaju u stambenim naseljima, saopštilo je danas rusko ministarstvo odbrane.

POGOĐENA CRKVA PREOBRAŽENJA GOSPODNJEG U ODESI: Povređeno 4 dece, hram teško oštećen (FOTO)

Foto: Tanjug/AP

U saopštenju se navodi da se, obzirom na video snimak teško oštećenog hrama koji su objavili lokalni stanovnici, može zaključiti da je najverovatniji uzrok uništenja te svetinje pad ukrajinske protivvazdušne navođene rakete, a kao rezultat nestručnog delovanja operatera sistema PVO koje, kako se navodi, Oružane snage Ukrajine namerno postavljaju u stambene oblasti naselja, prenele su RIA Novosti.

Najmanje jedna osoba je poginula, a 19 je povređeno, uključujući četvoro dece, rano jutros u ruskom vazdušnom napadu na Odesu, rekao je načelnik Odeske oblasti Oleh Kiper.

 

Kiper je napisao na Telegramu da je u napadu teško oštećena pravoslavna crkva Preobraženja Gospodnjeg Ukrajinske pravoslavne crkve koja je pod jurisdikcijom Moskve, a najveći je pravoslavni hram u Odesi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading