OVIH DANA HARA KLIMATSKA APOKALIPSA, A NOSTRADAMUS JE BAŠ TO PREDVIĐAO! Evo šta je rekao za područje Balkana

Autor:

Svet

21.07.2023

08:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U jednom od svojih proročanstava Nostradamus govori o tome kako će i riba u moru biti na ivici ključanja

OVIH DANA HARA KLIMATSKA APOKALIPSA, A NOSTRADAMUS JE BAŠ TO PREDVIĐAO! Evo šta je rekao za područje Balkana

Foto: Wikipedia

Francuski astrolog Nostradamus, čija se proročanstva čitaju i citaraju već skoro 500 godina, ponovo je u centru pažnje britanskih tabloida, koji tvrde da je predvideo pakleni toplotni talas, koji ovih dana hara Evropom.

Kako piše Dejli star, čini se da se jedno od njegovih apokaliptičnih predviđanja ostvarilo baš ovog leta, a u prilog toj tvrdnji navode se ove Nostradamusove reči:

„Poput Sunca, glava će spržiti blistavo more: Živa riba Crnog mora samo što ne proključa. Kada Rodos i Đenova budu poluizgladneli, lokalni ljudi da će se potruditi da ih poseku“

Naravno, zvuče potpuno nasumično i nerazumljivo kada se bukvalno prevedu, ali u tekstu pomenutog tabloida piše da je grčki Rodos jedno od lokacija najteže pogođenih vrućinom, sa temperaturama preko 40 stepeni.

Takođe se spominje da su ovo ostrvo pogodili razorni šumski požari, koje je jedna Britanka, koja je tamo bila na odmoru, opisala kao neprekidno gušenje dimom.

– Osećali biste se malaksalo i vrelo bi vam se u glavi. Moglo je da vam pozli, a mi smo izgubili apetit, nismo mogli mnogo da jedemo. Ubuduće, ako bih otišla negde u južnu Evropu, otišla bih u maju i izbegavao jul i avgust – kazala je Sali Urvin, nakon što je ranije prekinula letovanje sa porodicom.

Druga lokacija koja se spominje u proročanstvu je Đenova, a tamo je izdato žuto upozorenje na toplotni talas, iako grad na severu Italije nije u jedan od najgore pogođenih u Italiji.

U drugim delovima zemlje temperature su prelazile 40 stepeni. Takođe je bilo više smrtnih slučajeva uzrokovanih vrućinom.

Trenutna rekordna temperatura izmerena u Evropi je 48,8 stepeni Celzijusa. Izmerena je 2021. na Sardiniji, a meteorolozi upozoravaju da bi ona uskoro mogla biti nadmašena.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading