ZMIJE NAJAVILE KATAKLIZMU! Životinje prve osetile da se sprema NEZAPAMĆENA oluja!

Autor: M. J. - E. S. T.

Vesti

21.07.2023

06:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Još zimus, a i prošle nedelje, najezda opasnih gmizavaca ukazala da se nešto sprema.

ZMIJE NAJAVILE KATAKLIZMU! Životinje prve osetile da se sprema NEZAPAMĆENA oluja!

Foto: Shutterstock, wikipedia

U narodu, ali sve više i među naučnicima, vlada uverenje da životinje mogu da predosete katastrofalne događaje. Najezda zmija, koja traje još od zimus, sada se povezuje sa nezapamćenom olujom od srede uveče.

Naime, još krajem januara žitelji Priboja su zabrinuto vrteli glavom kada su na obali Lima ugledali crnu zmiju, dugačku gotovo dva metra.

- Kažu da životinje sve osete mnogo pre nego ljudi, pa nas plaši da nakon ovih katastrofalnih poplava sad ne bude i neki potres ili neko drugo čudo jer se zna da zmije od toga beže - komentarisali su građani.

Oni su se tada podsetili narodnog verovanja da ovakvo čudno ponašanje zmija zimi i njihov izlazak kad im vreme nije upozorava na prirodnu katastrofu. Takođe, pre nedelju dana masovno su izmilele i u čačanskom kraju, zavlačeći se u podrume, šupe, automobile, motore. Slično se dogodilo i u Zvorniku, gde je poskok izašao iz prirodnog staništa i ujeo 12-godišnju devojčicu, koju je spasla brza reakcija lekara.

- Od svih životinja na Zemlji, zmije su možda najosetljivije na prirodne katastrofe. Kad treba da dođe do zemljotresa, zmije će izaći iz svojih gnezda, čak i po hladnoj zimi - kaže kineski naučnik Džijang Vejsong i dodao:

- Promene u ponašanju zmija naterale su vlasti da evakuišu grad Haičeng 1975. i tako spasu nebrojen broj ljudi.

Vejsongov kolega biolog Henri Strebi s Univerziteta Berkli kaže da je tajna u zvucima niske frekvencije.

- Meteorolozi i fizičari znaju već decenijama da oluje tornadskog tipa proizvode veoma snažan infrazvuk, koji može da putuje hiljadama kilometara ispred oluje, ljudi ga ne registruju, ali životinje da - rekao je Strebi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading