NEVREME POGODILO BEOGRAD! Sastavili se nebo i zemlja - Srbija na udaru EKSTREMNE oluje! Izdato hitno upozorenje (FOTO, VIDEO)

Autor:

Vesti

19.07.2023

20:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nevreme je već zahvatilo Vojvodinu, a kreće se i ka ostatku zemlje!

NEVREME POGODILO BEOGRAD! Sastavili se nebo i zemlja - Srbija na udaru EKSTREMNE oluje! Izdato hitno upozorenje (FOTO, VIDEO)

Foto: Republika, Facebook,

Nevreme u Vojvodini

Nevreme koje je juče haralo Slovenijom, a danas se prenelo i na Hrvatsku, došlo je i do naše zemlje.

Crni oblaci nadvili su se i nad Voždovcem:

 

 

Nevreme je već zahvatilo Vojvodinu, a stiglo je i do određenih delova prestonice.

Katastrofalni snimci dolaze nam iz regiona, tačnije iz Zagreba, a na njima se jasno može videti kako su ulice poplavljene, izazvane velikom količinom kiše koja se sručila na grad, ali i oluje koja je nosila krovove zgrada.

- Nesvakidašnja oluja za teritoriju Evrope, ali i za Severnu Ameriku, uslikana je sa više lokacija na prostoru naše zemlje. Oblak je nastao u Sloveniji, a završio u Crnom moru. Putanja od preko 1200km, a život oluje je bio 14 sati. Najjači intenzitet je iznad Vojvodine, gde je, najverovatnije, palo najveće zrno grada u Evropi od kada postoje podaci. Procenjuje se da je oluja proizvela najveća zrna grada (između 15 i 20cm u prečniku), negde na teritoriji Kučure, Bačkog Dobrog polja, Nadalja, Čuruga (maksimalna refleksija na radaru 77 dBZ iznad ovih mesta - prenosi Hailz Srbija.

- Drugi put u nedelju dana, danas Srbiju pogađaju ekstremne oluje, a ove večeri šire se sa zapada Srbije ka Bugarskoj i Rumuniji. Superćelije i linijski sistemi već prave haos na zapadu Srbije, dok vetar od 150km/h i krupan led uništavaju sve na svom putu - govori za Republiku Andrej Marković, jedan od osnivača kompanije Hailz Srbija koja se bavi vremenskim prilikama. 

Podsetimo, strašno nevreme juče je pogodilo i Sloveniju.

Jako nevreme, koje je stiglo sa severoistoka, napravilo je velike probleme širom Slovenije.

Najveći je jak vetar koji je već oduvao nekoliko krovova, oborio dosta stabala i odneo materijal, a na pojedinim mestima došlo je i do prekida napajanja električnom energijom. 

Grupa kampera naišla je na ouju, a pomoć su im priskočili vatrogasci.

Foto: printscreen/facebook

Kamperi koje je zadesilo nevreme u Sloveniji

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)

Loading