SNIMAK RACIJE KOD PRIGOŽINA ŠOKIRAO SVET! Pronađen preparirani aligator i perike?! Zaplenjeni MILIONI I ORUŽJE (FOTO)

Autor:

Svet

06.07.2023

10:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ogromne zalihe oružja, uključujući jurišne puške i patrone za njih, pronašle su bezbednosne službe u kući osnivača Vagnera

SNIMAK RACIJE KOD PRIGOŽINA ŠOKIRAO SVET! Pronađen preparirani aligator i perike?! Zaplenjeni MILIONI I ORUŽJE (FOTO)

Foto: politikus.info

Ruska policija je tokom racija koje su vršene u subotu 24. juna tokom pokušaja puča “Vagnera” u Rusiji zaplenila oko deset milijardi rubalja, odnosno 111,2 miliona dolara, a “Moscow Times” piše da je taj novac vraćen bliskom saradniku vođe “Vagnera”, Jevgenija Prigožina. “Moscow Times” je to objavio u utorak uveče pozivajući se na ruski nezavisni portal “Fontanka”.

Tokom pretresa, policija je pronašla ormar pun perika, zalihe zlatnih poluga, skladište pištolja, prepariranog aligatora i uramljenu fotografiju za koju ruski mediji tvrde da predstavlja odsečene glave neprijatelja prognanog privatnog vojskovođe.

 

 

Prokremljanski list “Izvestija” objavio je fotografije i video snimak naoružanih oficira koji pretražuju Prigožinovu vilu dok je bio prognan u Belorusiji 24. juna, nakon što je Vagner pokrenuo oružanu pobunu protiv Putina pre manje od dve nedelje - koja je ubrzo zaustavljena nakon što je Minsk pomogao da se postigne dogovor o okončanju sukoba.

Ogromne zalihe oružja, uključujući jurišne puške i patrone za njih, pronašle su bezbednosne službe u kući osnivača Vagnera. Džinovski malj sa natpisom “Za upotrebu u važnim pregovorima” fotografisan je izložen u prostoriji za prijem.

 

 

Ogroman broj kutija sa ruskim novčanicama u vrednosti od oko deset milijardi rubalja, odnosno 100 miliona evra, takođe je zaplenjen u racijama na Prigožinovom imanju, uključujući i njegovu poslovnu zgradu. Ruski mediji javljaju da su novac i oprema od tada vraćeni u kancelariju i Vagnerov centar.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading