NOVI NAPAD NA MOSKVU! Ruska PVO oborila tri bespilotne letelice! Aerodrom Vnukovo bio obustavio letove! (VIDEO)

Autor:

Svet

04.07.2023

07:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Moskva i njen region, više od 500 kilometara od ukrajinske granice, retko su bili mete napada dronovima od početka ofanzive u Ukrajini u februaru 2022. godine. Međutim, ta vrsta napada umnožena je drugde u Rusiji.

NOVI NAPAD NA MOSKVU! Ruska PVO oborila tri bespilotne letelice! Aerodrom Vnukovo bio obustavio letove! (VIDEO)

Foto: Photo by Mitch Nielsen on Unsplash

Ruska protivvazdušna odbrana oborila je tri bespilotne letelice u Podmoskovlju, prenela je danas državna agencija TASS, dodajući da nije bilo žrtava.

 

Prema prvim informacijama, dve letelice su se kretale ka Moskvi i "neutralisane su elektronskim sistemom ratovanja", navodi se u saopštenju službe za vanredne situacije koje je preneo TASS.

 

Ruska agencija RIA Novosti javila je da su dve letelice oborene kod sela Valuevo kod Moskve.

Treći dron oboren je u Kaluškoj oblasti, jugozapadno od Moskve, prenela je agencija TASS i dodala da nije bilo žrtava.

Moskva i njen region, više od 500 kilometara od ukrajinske granice, retko su bili mete napada dronovima od početka rata u Ukrajini u februaru 2022. godine. Međutim, ta vrsta napada umnožena je drugde u Rusiji.

Ruske vlasti su 21. juna saopštile da su neutralisale tri drona u regionu Moskve, uključujući dva u blizini vojne baze. Tada su optužene ukrajinske vlasti da su odgovorne za taj napad.

Aerodrom Vnukovo nastavio rad

Moskovski aerodrom Vnukovo, koji je jutros uveo ograničenja za sletanje i poletanje aviona, nastavio je rad, saopštila je Federalna agencija za vazdušni saobracaj.

Nekoliko letova je preusmereno na druge aerodrome, prenose RIA Novosti.

Ostali aerodromi u Moskvi radili su normalno.

Nije poznato da li su ograničenja na Vnukovu bila u vezi sa dronovima koji su jutros presretnuti u Novoj Moskvi i Podmoskovlju.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading