OPET SE IZVUKAO ZBOG TATE: Hanter Bajden ćerkicu (4) dobio sa BIVŠOM STRIPTIZETOM, javnost BESNA, smanjena mu alimentacija za 15.000 dolara ZBOG SIROMAŠTVA

Autor:

Svet

28.06.2023

12:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hanter Bajden je posle višegodišnjeg suđenja privatno rešio spor o izdržavanju deteta sa Lunden Roberts (32), majkom svoje vanbračne četvorogodišnje ćerke Džoan Roberts.

OPET SE IZVUKAO ZBOG TATE: Hanter Bajden ćerkicu (4) dobio sa BIVŠOM STRIPTIZETOM, javnost BESNA, smanjena mu alimentacija za 15.000 dolara ZBOG SIROMAŠTVA

Foto: Tanjug/AP

Hanter Bajden

Po sporazumu je alimentacija za devojčicu smanjena sa 20 hiljada dolara mesečno na manje od 5 hiljada, zbog njegovih navodnih finansijskih poteškoća, navodi Dejli Mejl, a pretpostavlja se da je Roberts odustala od zahteva da ćerka nosi prezime u Bajden pošto ga je Hanterov pravni tim odbio.

 

Oboje su se lično pojavili u ponedeljak na suđenju u Arkanzasu, pred sudijom okruga Independens Holi Majer. Potom su Bajden i majka devojčice Lunden Roberts podneli dogovorni nalog Okružnom sudu u ponedeljak popodne na odobravanje, a dokument će postati javan u naredna 24 sata, uz velika zatamnjenja, kako bi se potpuni finansijski aranžmani o vaspitanju četvorogodišnjakinje sačuvali u tajnosti.

Poverljivo poravnanje znači da će Hanter (53) izbeći javno suđenje za utvrđivanje očinstva u kom bi se verovatno otkrili detalji o njegovim mutnim finansijama. A posle ishoda, američka javnost sumnja da se opet radi o nekom dogovoru iza kulisa, sve u cilju da se zatvore skandali pred nove predsedničke izbore, na kojima će njegov otac Džozef Bajden ponovo biti kandidat.

Prvobitno negirao da je otac deteta

Hanter (53) je prvobitno negirao očinstvo devojčice, rođene u avgustu 2018. ali je DNK test 2019. pokazao da je on otac deteta. Otprilike u vreme kada je Roberts zatrudnela, Hanter je navodno zarađivao najmanje 83.000 dolara mesečno dok je sedeo u odboru Burisma Holdingsa, jedne od najvećih ukrajinskih kompanija za prirodni gas.

 

Tužba za očinstvo i izdržavanje podneta je u maju 2019. Istog meseca Hanter Bajden se oženio svojom drugom ženom, Melisom Koen, sa kojom sada ima sina Boa, nazvanom po njegovom pokojnom bratu koji je preminuo 2015. od raka mozga.

 

U prvom krugu njihovog četvorogodišnjeg suđenja, Hanter je tvrdio da je „nezaposlen i da nema mesečna primanja“ uprkos tome što je iznajmljeni stan plaćao 12.000 dolara mesečno i vozio Porše. U tom delu spora, advokat Robertsove Klinton Lankaster je tražio od sudije da kazni predsednikovog sina sa šest meseci zatvora zbog nepoštovanja suda, pošto nije priložio svu finansijsku dokumentaciju koju su tražili, koja bi dokazala njegovo novoproglašeno siromaštvo.

 

Ali kada mu je naređeno da dostavi svoju finansijsku evidenciju, on to više puta nije uspeo da uradi, da bi na kraju 2019. pristao na nagodbu, kojom je Robertsovoj do sada  isplatio više od 750.000 dolara.

 

Uprkos tome što se već suočio sa kongresnom i saveznom istragom o svojim finansijskim poslovima, Hanter je neočekivano ponovo otvorio slučaj prošlog septembra, tvrdeći da je pretrpeo "značajnu materijalnu promenu" u svojim prihodima.

 

Roberts je odbila da popusti i podigla je ulog tako što je podnela zahtev sudu da zvanično preimenuje njenu ćerku u Navi Džoan Bajden kako bi „imala koristi od nošenja prezimena Bajden“.

 

Hanter se usprotivio tome da Navi Joan postane Bajden, insistirajući da želi da ona ima miran život, bez interesovanja javnosti povezanog sa njegovom porodičnom dinastijom.

Sumnjive finansije

Zahtev Roberstsove za otkrivanje njegovih finansija pokriva sve, od Hanterovih poslova u Ukrajini i Kini do imena ljubitelja misteriozne umetnosti koji su platili stotine hiljada dolara za njegove početničke slike.

Han­ter Baj­den, pris­tao je da se pred sa­ve­znim su­dom izja­sni kri­vim po tri op­tužbe. Dve op­tužbe odno­se se na ne­po­dno­še­nje po­res­kih pri­ja­va na vri­je­me, a je­dna je op­tužba za po­se­do­va­nje va­tre­nog oružja. Hanter navodno nije platio porez na milione dolara koje je dobio od stranih saradnika. Ova pri­zna­nja naj­vj­ro­va­tni­je znače da će iz­beći za­tvor, što je iza­zva­lo ra­zličite rea­kci­je u ame­ričkom druš­tvu. . Tako se privodi kraju postupak koji je medijski bio veoma interesantan, ali vođen tako da je mnogima podgrevao sumnje u objektivnost i primerenu kaznu.

Upoznali se u strip-tiz klubu, pa je stavio na platni spisak

Roberts je Hantera upoznala 2017. godine u striptiz klubu u Vašingtonu, gde je plesala pod umetničkim imenom „Dalas“ dok je studirala na koledžu. Bila je stavljena na platni spisak kompanije Bajdenovog potomka devet meseci tokom trajanja njihove veze, koja je održavana u isto vreme dok je Hanter takođe bio u vezi sa svojom ženom svog preminulog brata Hali.

U svojim memoarima „Lepe stvari“, Hanter je tvrdio da se „ne seća njihove veze“. Predsednik Bajden i prva dama Džil Bajden nikada nisu priznali svoje sedmo unuče .

Čuo otkucaje srca, pa prekinuo svaki kontakt

Bajden je navodno prekinuo svaki kontak sa Robertsovom pošto je prvi put čuo otkucaje srca njihove tada nerođene ćerke. Prema pisanju Dejli mejla, Hanter je, pošto mu je u januaru 2018. godine otkrila da je trudna, Roberstovoj obećao da će podržati "emocionalno, fizički i finansijski", piše Dejli Mejl prema rečima bliskog prijatelja samohrane majke.

Par se sreo Hanterovoj kući u Merilendu nekoliko nedelja kasnije, kada mu je uzbuđena buduća majka pustila audio snimak sa svog ultrazvučnog skeniranja trudnoće od 12 nedelja. Kaže se da su ocu petoro dece Hanteru zasuzile oči suznih i on je bio dirnut dok je po prvi put sluašao otkucaje fetalnog src deteta. Ali kada se Roberts vratila u svoj rodni Arkanzas, predsednikov sin je počeo da ignoriše njene pozive i poruke - i od tada je nikada nije video, niti razgovarao sa njom, rekao je poverenik za DailiMail.com.

BONUS VIDEO: 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading