AVIONI, JAHTE I PALATA! ŠTA SVE POSEDUJE PRIGOŽIN: Vođa Vagnera pravi milijarder!

Autor:

Svet

26.06.2023

10:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prigožin koji je u jednom momentu ratovao protiv Zelenskog i krenuo na Putina, pravi je bogataš, a počeo je kao kuvar šefa Kremlja.

AVIONI, JAHTE I PALATA! ŠTA SVE POSEDUJE PRIGOŽIN: Vođa Vagnera pravi milijarder!

Foto: Tanjug/AP

Jevgenij Prigožin

Šef ruske paravojne formacije Vagner Jevgenij Prigožin pravi je milijarder, a već dugo spekuliše se o bogatstvu koje poseduje nekadašnji kuvar Vladimira Putina.

Jevgenij Prigožin, koji se nalazi u centru zbivanja, posle višemesečnog nezadovoljstva, pozvao je na pobunu protiv vojske, iako je negirao pokušaj državnog udara. 

On se pojavio kao ključni igrač u ruskom napadu na Ukrajinu, zadužen za privatnu armiju plaćenika nazvanu grupa "Vagner", koja predvodi ruske napade u ključnim ratnim oblastima.

Nakon što je određeno vreme proveo u zatvoru zbog krađe, Prigožin je u Sankt Peterburgu otvorio lanac objekata za prodaju hot-dogova. Posao je išao dobro i nakon nekoliko godina, tokom 1990-ih, Prigožin je uspeo da otvori skupe restorane u gradu. Kasnije je Prigožinova ketering kompanija "Konkord" dobila ugovor da isporučuje hranu Kremlju, zbog čega je dobio nadimak "Putinov kuvar".

Nakon višegodišnjeg poricanja da "Vagner" uopšte postoji, 27. jula 2022. ruski mediji su iznenada priznali da se pripadnici "Vagnera" bore na istoku Ukrajine. 

 

 

Prema navodima koji se šire na društvenim mrežama, vođa Vagnerovaca pravi je milijarder, koji u svom posedu ima:

- Privatni avion Havker za 2 miliona evra.

- Jahta za 6 miliona evra sa šest spavaćih soba.

- Palata u blizini rezervata na Crnom moru za 150 miliona evra.

- Njegova supruga poseduje spa centre, fabriku čokolade i muzej.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading