DRAMATIČAN SNIMAK RUSKOG VOJNIKA! Bežao od ukrajinskog drona, pa stao i bacio mitraljez u stranu! (VIDEO)

Autor:

Svet

15.06.2023

07:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Snimak je nastao u rovovima bojnog polja u Bahmutu.

DRAMATIČAN SNIMAK RUSKOG VOJNIKA! Bežao od ukrajinskog drona, pa stao i bacio mitraljez u stranu! (VIDEO)

Foto: Printscreen/Youtube/Wall Street Journal

Ukrajinske snage poštedele su život ruskom vojniku kada se predao dronu na bojnom polju samo nekoliko trenutaka pre nego što su njegovi operateri hteli da ga ubiju, potvrdio je ukrajinski komandant za CNN.

Snimci dronom jedinice 92. mehanizovane brigade Ukrajine, koje je objavio Vol strit džornal, pokazuju kako se predaja odvija u rovu u istočnom gradu Bahmutu u maju.

U izjavi za Si-En-En, Jurij Fedorenko, komandant odeljenja jurišnih bespilotnih letelica 92. brigade „Ahil”, potvrdio je da je primopredaja izvršena.

Kada je shvatio da će poginuti, bacio je mitraljez u stranu, podigao ruke i rekao da se više neće boriti - rekao je Fedorenko.

- U to vreme imali smo 'kopter sa eksplozivom spreman da ga eliminiše. Ali pošto je neprijatelj bacio oružje i pokazao da će se predati, odlučeno je da mu se naredi da se preda. -

Izgleda da se na snimku vidi ruski vojnik kako beži ispred ukrajinske jurišne letelice u rovovima na ratištu u Bahmutu. Vojnik tada staje i pokušava da komunicira sa dronom pokretima ruku.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading