PRIGOŽINE, ČESTITAM, SLEDI TI KATASTROFA! Bivši general komentarisao navode o padu Bahmuta: Sada ste opkoljeni!

Autor:

Svet

23.05.2023

07:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U subotu je Prigožin proglasio pobedu u Bahmutu, objavljujući da su njegove trupe preuzele punu kontrolu nad gradom.

PRIGOŽINE, ČESTITAM, SLEDI TI KATASTROFA! Bivši general komentarisao navode o padu Bahmuta: Sada ste opkoljeni!

Foto: Tanjug/AP

- Grupa Vagner će se sledeće nedelje suočiti sa katastrofom u Ukrajini jer su njihove snage opkoljene ukrajinskim borcima u Bahmutu - kaže penzionisani general američke vojske Mark Hertling.

Grupa Vagner, koju je osnovao biznismen Jevgenij Prigožin, borila se zajedno sa ruskim trupama u Bahmutu u nadi da će Putinu dati simboličnu pobedu posle meseci stagnacije. Ali meseci intenzivnih, krvavih borbi za Bahmut dali su neubedljive rezultate i za Rusiju i za Ukrajinu.

U subotu je Prigožin proglasio pobedu u Bahmutu, objavljujući da su njegove trupe preuzele punu kontrolu nad gradom. Međutim, Ukrajina je odbacila tu tvrdnju, insistirajući da su u gradu bile teške borbe i da njene snage i dalje kontrolišu ključne aspekte toga.

Ukrajina je u nedelju objavila novosti o Bahmutu, gde je Oleksandr Sirski, komandant ukrajinskih kopnenih snaga, rekao da se ukrajinske trupe približavaju „ciljanom području“ grada.

Hertling, koji je služio kao komandant vojske Sjedinjenih Država u Evropi i Sedme armije, odgovorio je na najnoviji ukrajinski izveštaj upozorenjem za Prigožina.

- Kao što su mnogi od nas više puta rekli, Prigožin nije profesionalni vojnik, a nisu ni njegovi vojnici - napisao je on na Tviteru.

- Čestitam, Jevgenije, postavili ste Vagnerovu zastavu u centar grada. I... opkoljeni ste. -

On je dodao da nedavni razvoj događaja dolazi nakon "5 meseci katastrofe" za Prigožinove snage i da veruje da će se to nastaviti i naredne nedelje dok Ukrajina i Vagner nastave da se bore za kontrolu nad Bahmutom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (2)

Loading
Mila

23.05.2023 17:20

Zar je moguće da će neko poverovati u ove laži!

dragan

24.05.2023 19:15

@Mila - Proamirički mediji...