JEZIV SNIMAK IZ INDIJE: Srušio se deo mosta DRUGI PUT u proteklih 14 meseci

Autor:

Svet

05.06.2023

22:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Deonica od 200 metara nedovršenog transportnog mosta u Indiji srušila se u vodu, a na svu sreću nije bilo povređenih.

JEZIV SNIMAK IZ INDIJE: Srušio se deo mosta DRUGI PUT u proteklih 14 meseci

Foto: Telegram/Printscreen

Nedovršeni transportni most u Indiji u državi Bihar srušio se u vodu, a na svu sreću nije bilo povređenih, piše "Times of India". U vodu je pala deonica duga 200 metara. Ovo je drugo urušavanje ovog mosta za nešto više od godinu dana.

Prethodni put se ovaj most urušio u aprilu 2022. godine. Tada je uzrok pada mosta bio oslabljen kabl, dok su neki stručnjaci tvrdli da je reč o nekvalitetnom građevinskom materijalu. Izgradnja ovog mosta počela je još 2014. godine i trebalo je da se završi gradnja do 2019. godine.

 

https://t.me/rian_ru/204697

 

Rok za njegovu izgradnju produžen je četiri puta, a troškovi su procenjeni na 17,1 milijardu rupija što u dolarima iznosi 207 miliona dolara. Nakon što se snimak urušavanja pojavio na društvenim mrežama, zvaničnici su saopštili da se radi o namernom urušavanju mosta jer su stručnjaci primetili strukturalne nedostatke u njegovom dizajnu.

- Treba podsetiti da se deo ovog mosta srušio 30. aprila prošle godine. Nakon toga smo se obratili Tehnološkom institutu Rurki sa zahtevom za sprovođenje studije - rekao je zamenik glavnog ministra Bihara Tejašvi Jadav.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading