BRUKA NEMAČKE POLICIJE: Muškarac upao u Šolcov VIP konvoj vozila i zagrlio nemačkog kancelara, telohranitelji tek tada reagovali (FOTO)

Autor:

Svet

26.05.2023

14:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nemačka policija se žestoko obrukala i ugrozila bezbednost kancelara Olafa Šolca.

BRUKA NEMAČKE POLICIJE: Muškarac upao u Šolcov VIP konvoj vozila i zagrlio nemačkog kancelara, telohranitelji tek tada reagovali (FOTO)

Foto: Tanjug/AP

Američka agencija AP navodi da je napravljen bezbednosni propust pošto je nepoznati muškarac uspeo da se uvuče u Šolcov VIP konvoj vozila i srdačno zagrli predsednika nemačke vlade, dok se pripremao da uđe u avion na aerodromu u Frankfurtu.

Nemački tabloid Bild navodi da su Šolcovi telohranitelji shvatili grešku kasnije i uhvatili muškarca.

Foto: Tanjug/AP

Incident se desio kada se Šolc vraćao u Berlin iz Frankfurta, nakon proslave 25. godišnjice Evropske centralne banke

Iz Šolcovog kabineta je potvrđeno da je došlo do incidenta, koji se dogodio u sredu uveče kada se Šolc iz Frankfurta vraćao u Berlin, nakon proslave 25. godišnjice Evropske centralne banke.

Navodi se da niko nije povređen u incidentu, ali je u toku istraga kako je došlo do bezbednosnog propusta.

Foto: Tanjug/AP

Nemačka policija

Slučajno ili ne, dan posle incidenta Šolc je izjavio da planira da ponovo razgovara telefonom o ratu u Ukrajini sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, navodeći da će se to dogoditi "u dogledno vreme".

Foto: Tanjug/AP

Ruski predsednik Vladimir Putin

- Prošlo je dosta vremena od našeg poslednjeg telefonskog razgovora. Ali, planiram da ponovo razgovaram sa Putinom u dogledno vreme - rekao je nemački kancelar u intervjuu listu Kelner Štat-Ancajger.

Putin i Šolc su poslednji put razgovarali telefonom 2. decembra, kada je ruski predsednik pozvao Berlin da "preispita svoju poziciju u kontekstu dešavanja u Ukrajini".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading