NEMAČKI KANCELAR PRETI KREMLJU: Šolcu je obuka ukrajinskih pilota na borbenim avionima F-16 PORUKA PUTINU da ne očekuje uspeh u Ukrajini (FOTO, VIDEO)

Autor:

Svet

21.05.2023

10:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nemački kancelar Olaf Šolc izjavio je na samitu G7 u japanskom gradu Hirošimi da je potencijalni program obuke ukrajinskih pilota na borbenim avionima F-16 poruka Rusiji da ne očekuje da će uspeti u invaziji na Ukrajinu čak i u slučaju produženog sukoba.

NEMAČKI KANCELAR PRETI KREMLJU: Šolcu je obuka ukrajinskih pilota na borbenim avionima F-16 PORUKA PUTINU da ne očekuje uspeh u Ukrajini (FOTO, VIDEO)

Foto: Tanjug, Wikipedia

Rojters podseća da Ukrajina nije dobila potvrdu o isporukama lovaca proizvedenih u SAD, ali američki predsednik Džo Bajden i drugi visoki zvaničnici Bele kuće potvrdili su u petak liderima G7 da Vašington podržava zajedničke savezničke programe obuke za ukrajinske pilote na avionima F-16.

Foto: Tanjug/AP

Borbeni avioni F-16

Navodi se da je pitanje obuke ukrajinskih pilota i isporuka aviona F-16 zvaničnom Kijevu delikatan izazov za zemlje G7 koje od početka sukoba pomažu Ukrajini, vodeći računa da se ruski predsednik Vladimir Putin preterano ne isprovocira.

 

Aleksandar Gruško, zamenik ministra spoljnih poslova Rusije, izjavio je u subotu da se zapadne zemlje izlažu "kolosalnom riziku" ukoliko Ukrajini budu isporučile američke borbene avione F-16.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Vuk07

22.05.2023 11:13

Mic po mic dodjosmo do izrucivanja aviona. I tako polako opipaju puls Rusije. Dokle mogu da idu. Ako kažu da su Aerdrumi unisteni jos u pocetku specijalne operacije . Znaci da ce avion stici na pravu adresu. A poletetanje može da bude iz okruženja Ukrajine. A piloti ne mora da znaci da ce biti Ukrajinski mogu da budu i NATO dobrovoljci. Ako ce da sprece Putina u nameri da jos osvaja teritorije Ukrajine