HOLANDIJA KAZNILA PUTINOVOG BIVŠEG ZETA: Oduzeli mu zemljište kod Amsterdama jer nije poštovao zapadne sankcije prema Rusiji (FOTO, VIDEO)

Autor:

Svet

26.05.2023

12:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zapadni mediji objavili su da su holandske vlasti oduzele zemljište blizu Amsterdama od Jorita Fasena, holandskog biznismena i bivšeg zeta ruskog predsednika Vladimira Putina, koji živi u Moskvi.

HOLANDIJA KAZNILA PUTINOVOG BIVŠEG ZETA: Oduzeli mu zemljište kod Amsterdama jer nije poštovao zapadne sankcije prema Rusiji (FOTO, VIDEO)

Foto: Youtube/Телеканал «Доктор», Tanjug-AP

To je otkrio britanski list Gardijan koji je istraživao slučaj sa ruskim istraživačkim sajtom "Projekt medija" i još jednom medijskom organizacijom.

Navodi se da je zemljište u Divendrehtu bilo u posedu Fasena, koji je od 2008. bio oženjen Marijom Voroncovom, starijom Putinovom ćerkom.

Foto: www.profimedia.rs

Marija Voroncova, starija ćerka ruskog predsednika Vladimira Putina

Oni imaju desetogodišnjeg sina, a prema navodima ruskih medija, u međuvremenu su se razveli.

Na ulazu na imanje piše da je zemlja zaplenjena 12. maja po naređenju državnog javnog tužioca zbog krivičnih dela iz oblasti finansija, ekonomije i očuvanja životne sredine.

Foto: Tanjug/AP

Ruski predsednik Vladimir Putin

Za Fasena, koji živi u Moskvi, navedeno je da se suočio s istragom na aerodromu Shiphol kada je nedavno dolazio u Holandiju.

Istražni organi ispitivali su Fasena pod sumnjom da nije poštovao zapadne sankcije uvedene Rusiji i konfiskovali su mu laptop i mobilni telefon, nakon čega se on brzo vratio u Moskvu.

Obe Putinove ćerke, Marija i Katarina, dodate su na listu sankcija EU i SAD u aprilu 2022, neposredno nakon što je Rusija pokrenula agresiju na Ukrajinu, ali Fasen nije na crnoj listi EU, SAD niti Velike Britanije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading