PUTIN SPREMA ODGOVOR, OKUPLJA DRŽAVNI VRH: Operativni sastanak Saveta bezbednosti Ruske Federacije o upadu Kapustinovih sabotera u Belgorodsku oblast (FOTO)

Autor:

Svet

26.05.2023

09:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruski predsednik Vladimir Putin održaće operativni sastanak sa stalnim članovima Saveta bezbednosti Ruske Federacije (SBRF) koji će biti posvećen upadu sabotera Ruskog dobrovoljačkog korpusa (RDK) i legije Sloboda Rusiji s ukrajinske teritorije u rusku Belgorodsku oblast.

PUTIN SPREMA ODGOVOR, OKUPLJA DRŽAVNI VRH: Operativni sastanak Saveta bezbednosti Ruske Federacije o upadu Kapustinovih sabotera u Belgorodsku oblast (FOTO)

Foto: www.profimedia.rs, Tanjug/AP

Ruske vlasti su RDK i legiju Sloboda Rusiji, koji žele da svrgnu Putina sa vlasti, predstavile kao ukrajinsku diverzantsku i izviđačku grupu koja je upala oklopnim vozilima u okrug Grajvoronski 22. maja, a tokom njihovog napada koji je trajao oko 24 sata jedan civil je ubijen, 13 meštana je ranjeno.

Foto: Tanjug/AP

Ruski predsednik Vladimir Putin

Ministarstvo odbrane u Moskvi saopštilo je da je ubijeno više od 70 terorista, kao i da su uništena četiri oklopna vozila i pet pikap kamiona.

Foto: www.profimedia.rs

Denis Kapustin

Kako je Republika ranije objavila, Denis Kapustin, ruski neonacista i komandant RDK, najavio je nove diverzantske upade sa teritoriju Ukrajine u zapadne oblasti Rusije.

Foto: Tanjug/AP

Denis Kapustin s pripadnicima Ruskog dobrovoljačkog korpusa (RDK)

Putin se redovno sastaje sa članovima SBRF, po pravilu jednom nedelje.

U tom savetu su premijer Mihail Mišustin, predsedavajući donjeg i gornjeg doma parlamenta Vjačeslav Volodin i Valentina Matvijenko, sekretar SBRF Nikolaj Patrušev i njegov zamenik Dmitrij Medvedev.

Tu su i ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov, ministar odbrane Sergej Šojgu, šef Federalne službe bezbednosti (FSB) Aleksandar Bortnjikov, šef osoblja Kremlja Anton Vaino, ministar policije Vladimir Kolokolcev i direktor Spoljne obaveštajne službe Ruske Federacije Sergej Nariškin.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading