GENERAL SA ČETIRI ZVEZDICE NA ČELU ŠPIJUNA: Bajden imenovao Timotija Hoa za šefa NSA, vodiće i Sajber komandu američke vojske (FOTO)

Autor:

Svet

24.05.2023

12:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američki predsednik Džo Bajden imenovao je general-potpukovnika vazduhoplovstva Timotija Hoa za novog šefa Nacionalne bezbednosne agencije (NSA) i Sajber komande američke vojske.

GENERAL SA ČETIRI ZVEZDICE NA ČELU ŠPIJUNA: Bajden imenovao Timotija Hoa za šefa NSA, vodiće i Sajber komandu američke vojske (FOTO)

Foto: Tanjug- ap, wikipedia

Politiko prenosi da Bajdenovo imenovanje generala sa četiri zvezdice za ovu dvostruku funkciju sada treba da potvrdi Senat.

Ho je do sada obavljao dužnost zamenika komandanta američki vojnih sajber snaga, koji je direktno odgovarao Polu Nakasounu, odlazećem šefu NSA i Sajber komande.

Foto: www.profimedia.rs

Sedište NSA i Sajber komande američke vojske u Fort Midu u Merilendu

Rojters navodi da je Ho prethodno bio na brojnim obaveštajnim funkcijama, kao i onim vezanim za sajber bezbednost, uključujući i pozicije direktora obaveštajnih službi u Sajber komandi i zamenika komandanta Združenih operativnih snaga Ares.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading