OLAFE, TO SE NE RADI U OSNOVNOJ ŠKOLI: Nemački kancelar Šolc đacima rekao da bi voleo da BAJDEN POBEDI TRAMPA (FOTO, VIDEO)

Autor:

Svet

22.05.2023

17:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nemački kancelar Olaf Šolc odabrao je osnovnu školu u blizini Berlina kako bi javnosti poslao poruku o tome da mu je draži sadašnji američki predsednik Džo Bajden nego njegov republikanski prethodnik Donald Tramp, kao i da želi da potencijalni kandidat Demokratske partije osvoji drugi mandat u Beloj kući.

OLAFE, TO SE NE RADI U OSNOVNOJ ŠKOLI: Nemački kancelar Šolc đacima rekao da bi voleo da BAJDEN POBEDI TRAMPA (FOTO, VIDEO)

Foto: Ilustracija: Shutterstock, Tanjug/AP

Rojters prenosi da je Šolc to objavio odgovarajući na pitanje učenika te škole.

- Mislim da je sadašnji predsednik (Amerike) bolji, pa želim da bude ponovo izabran - poručio je predsednik nemačke vlade.

Foto: Tanjug/AP

Nemački kancelar Olaf Šolc

Šolc je prethodno, u intervjuu za nemačke medije na marginama samita G7 u Japanu okončanog u nedelju, rekao da Bajden ima veoma jasne ideje i dobro zna šta se dešava u SAD i svetu.

Nemački kancelar je rekao da ne sumnja u sposobnost aktuelnog američkog predsednika da obavi drugi mandat na predsedničkoj funkciji.

Bajden je objavio u aprilu da će se ponovo kandidovati na predsedničkim izborima 2024, a sa navršenih 80 godina života već je sada najstariji predsednik u istoriji Amerike.

Foto: Tanjug/AP

Američki predsednik Džo Bajden

Prema poslednjim anketama, Bajden ima prednost u odnosu na potencijalne republikanske protivnike Donalda Trampa i Rona DeSantisa na predsedničkim izborima 2024.

Foto: Tanjug/AP

Bivši američki predsednik Donald Tramp

Desantis, republikanski guverner Floride, ove nedelje će zvanično ući u trku za Belu kuću i pokušati da ugrozi nekadašnjeg predsednika Trampa, za sada vodećeg kandidata Republikanske partije.

Kako je Republika ranije objavila, Desantis će verovatno podneti dokumentaciju i zvanično proglasiti kandidaturu 25. maja.

Foto: Tanjug/AP

Ron Desantis, republikanski guverner Floride

Cilj je da se ona poklopi sa skupom republikanskih donatora koji u Majamiju počinje 29. maja, a na kojem će Desantis formalno započeti predizbornu kampanju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading