RUSKA VOJSKA BOMBAMA ZASULA GOTOVO ČITAVU UKRAJINU! Eksplozije odjekivale u Hersonu, Lavovu, Pavlogradu (FOTO, VIDEO)

Autor:

Svet

01.05.2023

15:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruski strateški bombarderi TU-95MS i Tu-160 rano jutros pre svanuća nastavili su raketne udare po Ukrajini u okviru operacije odmazde zbog ukrajinskog subotnjeg napada na skladišta goriva ruske vojske nedaleko od Sevastopolja.

RUSKA VOJSKA BOMBAMA ZASULA GOTOVO ČITAVU UKRAJINU! Eksplozije odjekivale u Hersonu, Lavovu, Pavlogradu (FOTO, VIDEO)

Foto: Twitter/Printscreen

Napadi su počeli kasno sinoć oko 23 časa po moskovskom vremenu kada je angažovan čak 21 strateški bombarder koji su poletali sa aerodroma Olenja na severozapadu Rusije, i Engeljs 2 u Saratovskoj oblasti. Ovaj put tri TU-160 i 10 TU-95MS, prenosi Kurir.

Na osnovu NASA-ine mape eksplozija, u protekla 24 sata došlo je do ozbiljnih raketnih udara u Ukrajini.

 

 

Kako piše Al džazira, prema regionalnoj administraciji Hersona, ruske snage su u protekla 24 sata napale grad 8 puta sa 41 granatom.

Ruske snage su "gađale zgradu državne institucije“, saopštila je administracija na Telegramu.

Granatiranjem su pogođena i stambena naselja. Usled toga je jedna osoba poginula, a tri su povređene, među kojima i dete.

 

 

Američka ambasadorka u Kijevu Bridžit Brink osudila je ruski raketni napad tokom noći i nazvala ga "varvarskim“.

- Rusija je ponovo lansirala rakete tokom noći na ukrajinske gradove u kojima bi civili, uključujući decu, trebalo da mogu da spavaju bezbedno i mirno. Zahvalan sam onima koji štite ukrajinsko nebo, a Sjedinjene Države će nastaviti da rade naporno da podrže njih i njihovu sposobnost da pobede ruske varvarske napade na narod Ukrajine - napisala je ona na Tviteru.

 

Eksplozije u ponedeljak na prvomajsko jutro odjeknule su u Kijevu, iako gradske vlasti tvrde da su oborili sve rakete jer je delovala PVO iznad grada, Lavov, Ivanofrankovsk, Kramatorsk, Dnjepropetrovsk.

 

 

Napadi i dalje traju, a vazdušna opasnost i dalje traje nad čitavom Ukrajinom.

Ukrajinsko ratno vazduhoplovstvo saopštili je da je prethodne noći oborilo 15 krstarećih raketa H-101 i H-555 koje su lansirane prema njihovim podacima sa 18 strateških bombardera.

S druge strane ruski neformalni izvori tvrde da je lansirano oko 100 krstarećih raketa iz vazduha i mora.

Rusko ministarstvo odbrane saopštilo je da su njihove snage tokom noći izvele raketne napade na ukrajinske vojne ciljeve, javila je državna novinska agencija Ria.

Ministarstvo odbrane saopštilo je da su pogođeni svi ciljevi, uključujući skladišta oružja i fabrike municije. Dodaje se da su ruske snage nastavile napredovanje u gradu Bahmutu.

Podsetimo, ruska vojska je takođe raketama zasula i Pavlograd.

Ovaj raketni napad se karakteriše, kao jedan od najjačih raketnih udara na Ukrajinu u poslednja dva meseca. Snimak koji je isplivao govori o jačni detonacije, kao što se vidi i udarni talas.

 

 

Naime, na društvenim mrežama pojavio se u celosti snimak trenutka kada je posle pogotka eksplodirala fabrika za proizvodnju raketnog goriva, kao i skladište PVO raketa.

 

 

Na snimku se vidi širenje udarnog talasa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading