OGLASILI SE IZ KREMLJA: Putin dobio pozivnicu za samit zemalja BRIKS

Autor:

Svet

24.04.2023

12:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Putin dobio pozivnicu za samit zemalja BRIKS u Južnoafričkoj Republici.

OGLASILI SE IZ KREMLJA: Putin dobio pozivnicu za samit zemalja BRIKS

Foto: Tanjug/AP

Ruski predsednik Vladimir Putin dobio je pozivnicu za samit zemalja BRIKS u Južnoafričkoj Republici i relevantne odluke o njegovom prisustvu biće donesene kada se približi datum održavanja sastanka, rekao je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Peskov je pritom komentarisao novinarsko pitanje da li će Putin prisustvovati samitu zemalja BRIKS koji se održava u avgustu.

Foto: Tanjug/AP

 

Zemlje BRIKS-a čine Brazil, Rusija, Indija, Kina i Južnoafrička Republika. Samitu će prisustvovati i određeni broj zemalja koje su izrazile nameru da pristupe bloku, uključujući Argentinu, Iran i, na osnovu saopštenja kineskog Ministarstva spoljnih poslova, Indonezija, Turska, Saudijska Arabija i Egipat.

Peskov je naglasio da Rusija i dalje nastavlja da učestvuje u radu BRIKS-a.

- Smatramo da je ovo veoma važno udruženje čija važnost neprestano raste. Sve više država iskazuje interesovanje za rad udruženja, stoga nastavljamo da radimo na svim nivoima, od stručnog do najvišeg - dodao je Peskov, koji je nešto ranije izjavio da još nije donesena o Putinovom prisustvu samitu.

Južnoafrička Republika preuzela je početkom godine predsedavanje BRIKS-om od Kine i na čelu ostaje do kraja ove godine, kako prenosi Blic.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading