BERLINSKI AERODROM POTPUNO PRAZAN: Otkazani svi današnji polasci

Autor:

Svet

24.04.2023

08:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Takođe, otkazani su i pojedini dolasci.

BERLINSKI AERODROM POTPUNO PRAZAN: Otkazani svi današnji polasci

Foto: pixabay.com

Na aerodromu u Berlinu svi današnji polasci se otkazuju, kao i jedan broj dolaznih letova, zbog jednodnevnog štrajka bezbednosnog osoblja.

Berlinski aerodrom Brandenburg saopštio je u subotu da se letovi otkazuju zbog štrajka na poziv sindikata Verdi, koji nastoji da izvrši dodatni pritisak u pregovorima o povećanju plata, premda je juče izvešteno kako je 2,5 miliona zaposlenih u javnom sektoru Nemačke postiglo dogovor o platama.

Sindikat Verdi pregovara sa udruženjem BDLS za avio-bezbednost, u cilju povećanja zarada za one koji rade noću, tokom vikenda i za praznike.

Portparol aerodroma u Berlinu izjavio je da je oko 240 letova bilo planirano za danas, 24. april, piše Telegraf.

Prošle sedmice, veliki broj letova je bio otkazan ili poremećen zbog štrajkova na aerodromima u Diseldorfu, Hamburgu, Kelnu-Bonu i Štutgartu.

Podsećamo i da se povodom situacije u Berlinu oglasila naša nacionalna avio-kompanija, Er Srbija, rekavši kako je "prinuđena da otkaže letove između Beograda i Berlina - JU350 i JU351".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading