MRTVOG I INTUBIRANOG DRŽALI ŠEST DANA U FRIŽIDERU ZA PIĆE NA KRUZERU: Telo se raspalo, koža pozelenela!

Autor: Blic

Svet

23.04.2023

15:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon njegove smrti, Džonsovi posmrtni ostaci su se raspali do te mere da njegovo telo nije moglo biti izloženo u otvorenom sanduku na sahrani.

MRTVOG I INTUBIRANOG DRŽALI ŠEST DANA U FRIŽIDERU ZA PIĆE NA KRUZERU: Telo se raspalo, koža pozelenela!

Foto: Tanjug/AP

Porodica Roberta L. Džonsa tužila je kompaniju koja je vlasnik kruzera za krstarenje sa sedištem na Floridi nakon što su zaposleni nepropisno čuvali telo u frižideru za piće šest dana. Džons je preminuo tokom krstarenja na Karibima 15. avgusta, u 78. godini od srčanog udara, pokazuju sudski dokumenti, prenosi USA Tudej.

Nakon njegove smrti, Džonsovi posmrtni ostaci su se raspali do te mere da njegovo telo nije moglo biti izloženo u otvorenom sanduku na sahrani. Porodica Džons navodi da zaposleni na kruzeru "neoprezno, nemarno i bezobzirno" nisu pravilno brinuli o njegovim posmrtnim ostacima i traže milion dolara odštete i suđenje pred porotom.

SA SVE INTUBACIONOM CEVČICOM UBAČEN U FRIŽIDER

Između 2000. i 2019. godine, bilo je 623 prijavljenih smrtnih slučajeva na brodovima za krstarenje, prema studiji iz 2020. godine, objavljeno je u Međunarodnom časopisu za medicinu putovanja i globalno zdravlje. Ogromna većina smrtnih slučajeva bili su putnici, pokazalo je istraživanje.

Džonsovi posmrtni ostaci pronađeni su u vreći unutar frižidera za piće, sa intubacionom cevčicom koja se nalazila u njegovim ustima, navodi se u sudskim dokumentima. Njegovo telo se nadulo zbog gasova koji su posledica raspadanja, a koža mu je postala zelena. Telo nije čuvano na odgovarajućoj temperaturi.

- Džons i njegova supruga Merilin krenuli su na krstarenje na Karibe kada je on preminuo. Članovi posade rekli su Džonsovoj supruzi da na brodu postoji radna mrtvačnica u kojoj će biti pohranjeni ostaci njenog muža. Ali mrtvačnica nije ispravno radila u vreme kada je Džonsovo telo bilo uskladišteno - navodi se u tužbi.

ODUZETO DOSTOJANSTVO

Kada je brod pristao nazad šest dana kasnije, zaposleni u lokalnom pogrebnom zavodu i zamenik šerifa otkrili su telo čoveka u frižideru za piće, prema sudskim dokumentima. Inspekcija je otkrila da telo nije bilo skladišteno na temperaturi koja je odgovarajuća da se spreči raspadanje. Porodica u sudskim dokumentima navodi da bi, da su znali da mrtvačnica ne radi, Džonsovo telo iznela sa broda u Portoriku, gde bi bilo smešteno u pogrebnom zavodu.

Porodica tvrdi da je kompanija "Selebriti kruzis" oduzela Džonsu "dostojanstvo nakon smrti" i da mentalna slika njegovog raspadnutog tela "nikada neće nestati iz njihovog sećanja". U tužbi se takođe navodi da je bilo 37 smrtnih slučajeva na kruzeru "Selebriti" od 2001. godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading