ISPLIVALA STROGO ČUVANA TAJNA PORODICE: Megan je posle intervjua kod Opre pisala kralju? Njegov odgovor joj se NIJE DOPAO!

Autor:

Svet

22.04.2023

07:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovo bi mogao da bude razlig zbog koga Megan Markl ne dolazi na krunisanje kralja Čarlsa u maju.

ISPLIVALA STROGO ČUVANA TAJNA PORODICE: Megan je posle intervjua kod Opre pisala kralju? Njegov odgovor joj se NIJE DOPAO!

Foto: Montaža Tanjug/AP

Nakon intervjua kod Opre Vinfri u martu 2021. godine, Megan Markl je pisala kralju Čarlsu o rasističkim komentarima u kraljevskoj porodici usmerenih na njenog sina Arčija.

U pismu vojvotkinje od Saseksa navodno je imenovana osoba optužena da je govorila o boji kože njenog nerođenog sina Arčija, ali je nastavila da tvrdi da ta osoba nije rasista.

Megan je rekla da komentar na Arčijevu kožu nije napravljen sa zlobe.

Ali izvor je za Dejli telegraf rekao da vojvotkinja neće prisustvovati krunisanju 6. maja, jer je dobila nezadovoljavajući odgovor od kralja.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Megan i Hari u ontervjuu kod Opre Vinfri

Bakingemska palata je takođe svesna frustracije vojvotkinje od Saseksa, jer se u zvaničnom protokolu o krunisanju ne pominju njihova deca.

Umesto toga, princ Hari će prisustvovati proslavi 6. maja, dok će Megan ostati sa princom Arčijem koji tog dana puni četiri godine i princezom Lilibet u Kaliforniji.

Kraljevski insajder je sugerisao da, iako je razmena bila topla, ona nije ublažila napetost između dve strane.

Odnosi su nastavili da se pogoršavaju nakon što su vojvotkinja i vojvoda od Saseksa objavili dokumentarnu seriju na Netfliksu od šest delova i nakon objavljivanja Harijevih memoara.

Foto: Tanjug/AP

Megan Markl

Čarls, koji je u to vreme bio princ od Velsa, kaže se da je razočaran što su Megan i Hari osetili potrebu da javno iznesu takve štetne optužbe.

Nedavno je podržao istraživački projekat o istorijskim vezama monarha sa transatlantskom trgovinom robljem, nakon što je prethodno izrazio „ličnu tugu“.

U intervjuu za ITV Harije je rekao da on i njegova supruga nisu optužili kraljevsku porodicu za rasiszam, već da je sve "zamesila" britanska štampa.

Nakon što je Bradbi rekao da je vojvotkinja tvrdila da su davani uznemirujući komentari o Arčijevoj boji kože, Hari je rekao: "Bilo je zabrinutosti oko njegove boje kože."

Upitan da li bi to opisao kao rasistički, vojvoda je rekao: "Ne bih, jer nisam živeo u toj porodici".

Republika

Foto: Tanjug/AP

Megan Markl i princ Hari

- Razlika između rasizma i nesvesne pristrasnosti, dve su različite stvari. Ali kada vam se kao pojedincu ili instituciji ukaže da imate nesvesnu pristrasnost, imate priliku da učite i rastete iz toga kako biste bili deo rešenja, a ne deo problema - rekao je tom prilikom.

Takođe je objavljeno da je princ Hari očajnički želeo da bude na krunisanju kako bi javno podržao svog oca, jer oseća nostalgiju za domom.

The Sun izveštava da uprkos tome što je vojvoda više puta pokušavao da kontaktira kralja kako bi razgovarao o planovima tokom svog boravka u Londonu, njegov otac je uspeo samo jednom da kontaktira sa njim.

Podrazumeva se da su Hariju „nedostajali aspekti britanskog života“ i „možda će početi da provodi više vremena“ u Velikoj Britaniji, rekao je izvor britanskog lica The Sun.

Foto: Shutterstock

Princ Hari

- Hari je očajnički želeo da se vrati na krunisanje i da provede kvalitetno vreme sa svojom porodicom - dodao je.

Bakingemska palata je 14. aprila otkrila da će princ Hari sledećeg meseca prisustvovati ceremoniji krunisanja kralja u Londonu, a da će vojvotkinja od Saseksa ostati u Kaliforniji sa svojom decom.

Ali vojvotkinja će ostati kod kuće u rezidenciji para u Montesitu sa jednogodišnjom Lilibet i Arčijem, čiji je četvrti rođendan na isti dan kada i ceremonija.

Prijatelj para Omid Scobie potvrdio je da je Arčijev rođendan „igrao faktor u odluci para“ i da je očekivao da će to biti „prilično brzo putovanje u Veliku Britaniju“ za Harija. Vojvoda će prisustvovati samo samoj ceremoniji, koja će verovatno trajati nekoliko sati.

- Čarls će biti zadovoljan. Ostatak porodice će odahnuti što Megan neće biti tamo, što bi posebno bilo neprijatno za Kejt - istakli su.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading