STIŽU NAM PLJUSKOVI: Ovi dani sledeće nedelje donose kišu!

Autor:

Vesti

05.05.2024

23:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sredinom sledeće sedmice očekuje se uticaj ciklona iznad Đenovskog zaliva, što će rezultirati nestabilnim vremenom.

STIŽU NAM PLJUSKOVI: Ovi dani sledeće nedelje donose kišu!

Foto: Tanjug/AP, Shutterstock

U sklopu termičkog visinskog grebena sa jugozapada, očekuje se pretežno sunčano vreme u ponedeljak, uz lokalni razvoj oblačnosti. Maksimalna temperatura biće od 24 do 28°C, a u Beogradu do 27°C.

Međutim, već u utorak se očekuje slabljenje termičkog visinskog grebena i pad vazdušnog pritiska, najavljujući pogoršanje vremenskih prilika. Pre podne će biti sunčano, ali posle podne se očekuje jači razvoj oblačnosti, uz česte pljuskove sa grmljavinom. Maksimalna temperatura biće od 24 do 28°C, a u Beogradu do 26°C.


Sredinom sledeće sedmice očekuje se uticaj ciklona iznad Đenovskog zaliva, što će rezultirati nestabilnim vremenom. Sreda i četvrtak biće najnestabilniji dani, sa veoma čestim pojavama pljuskova praćenih grmljavinom, a moguće su i obilnije padavine.

Postoji mogućnost i za grmljavinske oluje sa gradom i olujnim vetrom, uz očekivanu količinu kiše od preko 30 litara po kvadratnom metru. Maksimalna temperatura u sredu će biti od 20 do 25°C, dok će u četvrtak pasti na 15°C na jugu, odnosno 23°C na severu Srbije.


U petak se očekuje promenljivo oblačno vreme, ali sa ređom pojavom kratkotrajnih pljuskova praćenih grmljavinom. Za vikend se prognozira uglavnom suvo vreme, sa maksimalnom temperaturom od oko 20°C.

Nakon perioda natprosečno toplog vremena, od srede se očekuje pad temperature na prosečne vrednosti za ovo doba godine, a lokalno čak i ispod proseka. Prosečna maksimalna temperatura za ovo doba godine iznosi od 20 do 24°C, dok će od utorka do petka biti česte padavine, ponegde čak i obilne.

(Telegraf)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading