PUKLA TIKVA MEĐU BRAĆOM! Tokom krunisanja kralja Čarlsa III, Hari i Vilijam se neće ni videti?

Autor:

Svet

17.04.2023

07:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tenzije među braćom ne prestaju.

PUKLA TIKVA MEĐU BRAĆOM! Tokom krunisanja kralja Čarlsa III, Hari i Vilijam se neće ni videti?

Foto: Tanjug/AP

Princ Hari i Vilijam „nemaju planove za sastanak pomirenja“ kada vojvoda od Saseksa dođe na Čarlsovo krunisanje čak i nakon kraljevog „srdačnog“ razgovora sa njegovim najmlađim sinom

Kraljevski analitičari su otkrili da je Hari (38) u subotu srdačno razgovarao sa svojim ocem u pokušaju da ublaži tenzije, ali da se nije pozabavio tekućim sporom sa Vilijamom.

Takođe se podrazumeva da neće biti vremena da se sretnu 6. maja, preneo je The Sun.

Foto: Tanjug/AP

HAri i Vilijam

Ingrid Sjuard, urednica Mažesti Magazina, rekla je za novine da svi članovi kraljevske porodice imaju "zaista gust raspored" i da misli da je Hari susret sa Vilijamom odgodi "za drugi put".

Kraljevski analitičar je primetio da bi bilo „lepo“ da se Hari „drži i bude prijateljski“. Međutim, podrazumeva se da će njegovo samostalno putovanje u inostrantsvo biti kratkotrajno.

- Iz učtivosti biste pomislili da bi Hari želeo da se druži sa svojom porodicom bez obzira koliko mu to može biti teško - rekla je.

Gospođa Sjuard je dodala da joj je "drago" što je Hari razgovarao sa Čarlsom jer je to "olakšalo put ka zbližavanju".

- Čarls će dočekati svog sina. Mislim da je njegov susret sa Vilijamom odložen za neko drugo vreme - navodi.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Prinčevi Hari i Vilijam

Vilijam (40) i Hari videće se tokom krunisanja u Vestminsterskoj palati 6. maja.

Smatra se da će ovo biti prvi put da će se suočiti jedno sa drugim otkako je Hari objavio svoje memoare u januaru - u kojima je označio svog brata kao svog arhineprijatelja.

Hari je takođe javno pozvao svoju porodicu da se izvini njemu i Megan zbog onoga što smatraju omalovažavanjem.

Navodi se da je Čarls veoma zadovoljan što dolazi njegov najmlađi sin i da je njegovo raspoloženje opisano kao „uglavnom prilično opraštajuće“, međutim, shvata se da se princ od Velsa i dalje oseća izdanim i ljutim, posebno zbog otkrića u memoarima.

Izvori su nedavno tvrdili da je „provalija“ između braće, koja su nekada bila bliska koliko su braća i sestre mogla biti, sada toliko velika da ne mogu da vide kako se njihova veza ikada može popraviti.

Takođe je malo verovatno da će par sesti - što su insajderi ranije tvrdili da je Hari zahtevao.

Foto: Printskrin/Youtube/Sky News

Kralj Čarls III

Vilijam nije imao kontakt sa svojim bratom kada je došao sa Megan i decom na proslavu platinastog jubileja kraljice Elizabete prošle godine.

A braća su jedva govorila na njenoj sahrani kasnije tokom godine, nakratko se sastali kada je Vilijam pozvao njega i Megan da se pridruže njemu i Kejt da se sastanu sa javnošću i pogledaju cveće ispred zamka Vindzor.

Ali kralj se nada da će njegovo krunisanje izlečiti neke od tih rana.

Pristalice Saseksa kažu da je Hari shvatio da je krunisanje najveći dan u životu njegovog oca i da je smatrao da je ispravno biti prisutan, uprkos njegovim napadima na porodicu.

Hari će sam prisustvovati krunisanju svog oca, a Megan će ostati u Kaliforniji sa princom Arčijem, koji tog dana puni četiri godine, i princezom Lilibet.

Vojvoda planira samo brzu posetu, a izvori bliski Saseksu su prošle nedelje naveli da se neće ni vratiti u Bakingemsku palatu kako bi se okupio sa ostatkom porodice ili učestvovao u bilo kojim daljim događajima tokom vikenda krunisanja.

Meganin biograf Omid Scobie napisao je na Tviteru: "Očekujte da će to biti prilično brzo putovanje u Veliku Britaniju za princa Harija."

Njegovu odluku da prisustvuje ceremoniji krunisanja Vestminsterske opatije kraljevski insajderi vide kao potencijalnu maslinovu grančicu, nakon ranijeg zahteva da se njegova porodica izvini njemu i Megan ako razmisle o dolasku.

Ali ne očekuje se da će učestvovati u povorci posle službe ili se pridružiti drugim članovima kraljevske porodice na balkonu Bakingemske palate, ili na drugim proslavama.

Izvori su za Dejli mejl rekli da je odluka Megan da ostane u SAD sa dvoje male dece para u nekim krugovima došla kao olakšanje, nakon straha da bi njeno prisustvo moglo da poveća tenzije u porodici.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading