ŠOK U KRALJEVSKOJ PORODICI! Zabranili deci Harija i Megan da prisustvuju krunisanju, pravdaju se OVIM!

Autor:

Svet

12.03.2023

07:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hari i Megan se neće pojaviti ni na balkonu.

ŠOK U KRALJEVSKOJ PORODICI! Zabranili deci Harija i Megan da prisustvuju krunisanju, pravdaju se OVIM!

Foto: Profimedia, Tanjug/AP

Deca princa Harija i Megan nisu pozvana na krunisanje kralja Čarlsa III, ali se očekuje da će unuci kraljice supruge biti pozvani, navodi se u izveštaju.

Vojvoda i vojvotkinja od Saseksa su pozvani i očekuje se da će biti na događaju 6. maja.

Ćlanovi kraljevske porodice se navodno nadaju da će vojvoda i vojvotkinja od Saseksa biti "kao na iglama" ako budu prisustvovali krunisanju kralja Čarlsa i Kamile kako se očekuje.

Zvaničnici palate smatraju da su deca porodice Saseksa premlada da bi prisustvovali ceremoniji u Vestminsterskoj opatiji, ali će par verovatno provesti deo dana sa Arčijem, koji 6. maja puni četiri godine, i Lilibet, koja sada imaju titulu princ i princeza.

Foto: netflix

Princ Hari i Megan Markl

Iako su Hari i Megan imali želju da im deca prisustvuju krunisanju, odluka koja je doneta veruje e da će podgrejati tenzije između njih i kraljevske porodice.

Trenutno se očekuje da će prisustvovati devetogodišnji princ Džordž i njegova sestra princeza Šarlot, koja će napuniti osam godina neposredno pre ceremonije.

Princ i princeza od Velsa navodno "razmišljaju" o odluci da li da dovedu princa Luja, koji će u aprilu napuniti pet godina. Međutim, verovatno će se pojaviti, prenosi Sandej Telegraf.

Navodno se očekuje da će Kamilini unuci prisustvovati krunisanju svoje bake i kralja i imati zvaničnu ulogu.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Princ Hari i Megan Markl

Sin kraljice  Tom Parker Bouls ima dvoje dece, 15 i 13 godina, a njena ćerka Laura Lopes ima 13-godišnje blizance. Ona se navodno nada da će nositi veo.

Međutim, izvor iz Bakingemske palate rekao je za Sandej tajms da bi bilo "potpuno neprikladno" da se razgovara o ulogama unuka kraljice supruge, ali ne i njenog muža.

Hari i Megan neće biti pozvani da učestvuju u zvaničnom pojavljivanju na balkonu i mnogi članovi porodice ne žele da se druže sa parom.

- Mnogi u porodici jednostavno ne žele ništa više da imaju sa njima. Ako moraju da ih vide na krunisanju, neka bude, ali ne žele da se druže sa njima - rekao e prijatelj porodice.

Vojvoda i vojvotkinja od Saseksa vodili su kampanju protiv svoje porodice u nizu intervjua za medije otkako su pre tri godine napustili kraljevske dužnosti.

Foto: Tanjug/AP

Princ Hari i Megan Markl

Prošle nedelje, princ Hari se pojavio u televizijskom intervjuu sa kontroverznim „traumatskim terapeutom“ Gaborom Mateom u kojem je rekao da je „naučio novi jezik terapije“, ali je otkrio da „moja porodica ne govori taj jezik“.

Mnogi u kraljevskoj porodici se sada pripremaju za dolazak vojvode i vojvotkinje od Saseksa za manje od dva meseca dok se odbrojavanje do krunisanja nastavlja.

Očekuje se da će par ostati u Frogmor kolibi tokom svoje posete.

Zakup njihovog doma na imanju u Vindzoru ističe krajem marta, ali im je dozvoljeno da ga održe nekoliko meseci dok srede svoje stvari i organizuju da budu otpremljene u Kaliforniju.

Prošle nedelje Hari i Megan su otkrili da će njihova deca koristiti titule princa i princeze kada su objavili da je njihova ćerka Lilibet krštena u Montesitu. Kao unuci vladajućeg monarha, mladi naslednici vojvode i vojvotkinje imaju pravo na titulu. Nakon što je čuo da je to želja Saseksa, zvanična Kraljevska veb stranica je ažurirala njihove naslove u skladu sa tim. Smatra se da će princ Arči i princeza Lilibet takođe moći da koriste svoj status „NJKV“ u budućnosti.

Iako je Hari pristao da ne koristi svoju titulu zbog napuštanja kraljevskih dužnosti, njegova deca bi ipak mogla da usvoje svoju. Slično tome, princ Endrju je rekao da neće koristiti !njegovo kraljevsko visočanstvo", ali njegove ćerke, Beatris i Eugenie, imaju pravo na to.

Izvori iz palate kažu da se, iako se Hari i Megan neće pojaviti na balkonu u čast krunisanja, razgovaralo o tome da li će učestvovati u drugim događajima oko proslave.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading