OTKRIVENI DETALJI KRUNISANJA KRALJA ČARLSA I KRALJICE KAMILE! Hari i Megan nisu pozvani?

Autor:

Svet

22.01.2023

09:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bakingemska palata objavila je u subotu nove detalje o proslavi krunisanja kralja Čarlsa III tokom vikenda ovog maja, koja će uključivati televizijski koncert sa zvezdama u Vindzorskoj palati.

OTKRIVENI DETALJI KRUNISANJA KRALJA ČARLSA I KRALJICE KAMILE! Hari i Megan nisu pozvani?

Foto: Tanjug-AP

Palata nije saopštila koji će članovi kraljevske porodice prisustvovati ceremonij, a princ Hari nije rekao da li planira da prisustvuje

Svečanosti će početi krunisanjem Čarlsa i kraljice supruge Kamile u Vestminsterskoj opatiji 6. maja ujutru (gde je održana sahrana kraljice Elizabete Druge), koje će voditi kenterberijski nadbiskup. Palata je to nazvala „svečanom verskom službom, kao i povodom za slavlje“.

- Kao što je ranije najavljeno, Služba će odražavati ulogu monarha danas i gledati ka budućnosti, dok je ukorenjena u dugogodišnjoj tradiciji i raskoši - navodi se u saopštenju palate.

Republika

Foto: Printskrin/Tanjug/AP

Kralj Čarls III

Očekuje se da će to biti manji događaj u poređenju sa krunisanjem pokojne kraljice 1953. godine.

Kralj i kraljica će stići iz Bakingemske palate u Vestminstersku opatiju u "Kraljevoj povorci", a potom će se vratiti u palatu u većoj "Krunisnoj povorci" koja će uključivati članove kraljevske porodice.

Kraljevska porodica će se zatim pojaviti na balkonu Bakingemske palate kako bi zaključila dnevne događaje.

Palata nije dala informacije o tome da li će princ Hari, koji promoviše svoju knjigu "Spare", koja je veoma problematična prema kraljevskoj porodici, ili Megan Markl prisustvovati krunisanju ili bilo kom od događaja.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Kralj Čarls III, kraljica supruga Kamila i princ Hari

Hari je u nedavnom intervjuu odbio da kaže da li bi prihvatio poziv za krunisanje, rekavši: - Mnogo toga može da se desi do tada. Ali vrata su uvek otvorena. Lopta je u njihovom polju. -

U subotu, 7. maja, „globalne muzičke ikone i savremene zvezde“ će predvoditi krunski koncert u produkciji BBC-a u zamku Vindzor. Palata nije precizirala ko će nastupiti na predstavi.

Koncert je otvoren za javnost i uključiće volontere iz dobrotvornih organizacija kralja i kraljice. Nekoliko hiljada Britanaca će dobiti besplatne ulaznice za predstavu.

Koncert će takođe imati orkestar, igrače, hor za krunisanje sastavljen od horova zajednice iz cele zemlje i „sekvence izgovorenih reči koje će govoriti zvezde sa scene i ekrana“, prenosi Foks njuz.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Kralj Čarls III,

Tokom emisije, kultne znamenitosti širom Ujedinjenog Kraljevstva biće upaljen za "Osvetljenje nacije".

U nedelju su ljudi širom zemlje pozvani na veliki zajednički ručak povodom krunisanja, čin proslave i prijateljstva širom zemlje.

- Od šoljice čaja sa komšijom do ulične žurke, veliki ručak krunisanja donosi proslave u vaš komšiluk i odličan je način da malo bolje upoznate svoju zajednicu - kažu iz palate.

Velika pomoć, volonterska inicijativa, održaće se u ponedeljak, 8. maja, i „ohrabriće ljude da volontiraju i pridruže se radu koji se preduzima u cilju podrške svojim lokalnim sredinama“.

Čarls i Kamila „nadaju se da će Vikend krunisanja pružiti priliku da provedu vreme i proslave sa prijateljima, porodicama i zajednicama širom Ujedinjenog Kraljevstva, Kraljevstva i Komonvelta“, navodi se u saopštenju. „Njihova Veličanstva se raduju obeležavanju ove prilike u javnosti tokom 2023."

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading