TRAŽIO DEČAKU DA GA POLJUBI I DA MU SISA JEZIK! Nakon skandaloznog snimka Dalaj Lame pojavile se prve reakcije: SVE JE POGREŠNO SHVAĆENO!

Autor:

Svet

14.04.2023

07:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon objavljivanja snimka, on se izvinio javnosti.

TRAŽIO DEČAKU DA GA POLJUBI I DA MU SISA JEZIK! Nakon skandaloznog snimka Dalaj Lame pojavile se prve reakcije: SVE JE POGREŠNO SHVAĆENO!

Foto: Robert Reed youtube printscreen

Nakon što je svet šokirao postupak Dalaj Lame koji je poljubio dečaka u usta, a potom mu tražio da mu "sisa jezik", šef tibetanske vlade u egzilu stao je u njegovu odbranu.

Postupci Dalaj Lame su bili „nevini“ i pogrešno protumačeni, rekla je Penpa Tsering novinarima na događaju u indijskoj prestonici Nju Delhiju u četvrtak, dodajući da je kontroverza oko snimka „povredila“ liderove sledbenike.

- Njegova svetost je uvek živela u svetosti, (sledeći život) budističkog monaha, uključujući celibat. Njegove godine duhovne prakse prevazišle su čulna zadovoljstva. Njegova svetost se sada etiketira raznim imenima - rekao je Tsering. 

Dalaj Lama, koji je inače dobitnik Nobelove nagrade za mir, izvinio se u ponedeljak nakon što je snimak njegovog poljupca sa dečakom postao viralan na društvenim mrežama i izazvao talas međunarodnih kritika, uključujući optužbe za zlostavljanje dece.

 

Tsering je tvrdio da interne istrage sugerišu da iza širenja snimka na društvenim mrežama stoje „prokineski izvori“, ali nije dao dokaze za tu tvrdnju.

- Politički ugao ovog incidenta se ne može zanemariti -rekao je on.

Sadašnji Dalaj Lama, 87-godišnji Tenzin Gjaco, je najpoznatija živa budistička figura na svetu. Glavni duhovni vođa škole tibetanskog budizma „Žuti šešir”, Dalaj Lama je poštovan od strane miliona kao reinkarnacija njegovih 13 prethodnika.

On se nalazi u Indiji od 1959. godine, nakon neuspešne tibetanske pobune protiv kineske okupacije. Kasnije je uspostavio vladu u egzilu u Daramšali, predvodeći hiljade Tibetanaca koji su ga tamo pratili.

Neki od Dalaj Laminih pristalica tvrde da su njegovi postupci u video snimku, koji je snimljen u gradu Daramšala na severnoj Indiji u februaru, pogrešno protumačeni pod zapadnim objektivom.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Dalaj Lama

- Izražavanje emocija i ponašanja danas je stopljeno i postalo je živo zapadnjačko. Unošenje narativa o drugim kulturama, običajima i društvenom uticaju na rod i seksualnost da bi se tumačio tibetanski način izražavanja je odvratno - napisao je Namdol Lhagiari, tibetanski aktivista u egzilu, na Tviteru u ponedeljak.

Ovo nije prvi put da je osamdesetogodišnjak izazvao kontroverzu poslednjih godina.

On se izvinio nakon intervjua za Bi-Bi-Si 2019, tokom kojeg je rekao da bi, ako bi žena Dalaj Lama trebalo da ga nasledi, „trebalo da bude privlačnija“.

Prethodne godine je predložio Evropu da ostane za Evropljane, govoreći o rastućem broju afričkih izbeglica koje ulaze na kontinent.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading