BALENSIJAGINA REKLAMA UZNEMIRILA RODITELJE - PLJUŠTE UVREDE ZBOG SEKSUALIZACIJE DECE: Poznati brend na udaru, morali da se izvine i povuku kampanju (FOTO)

Autor:

Svet

27.11.2022

19:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Brend se izvinio outem Instagrama, a praznična kampanja je povučena.

BALENSIJAGINA REKLAMA UZNEMIRILA RODITELJE - PLJUŠTE UVREDE ZBOG SEKSUALIZACIJE DECE: Poznati brend na udaru, morali da se izvine i povuku kampanju (FOTO)

Foto: Tanjug/AP

Bajensijaga

Balensijaga se izvinila zbog seksualizacije dece u svojoj prazničnoj kampanji. Na fotografijama, koje je luksuzni modni brend u međuvremenu izbrisao, navodno su prikazana deca koja drže "sumnjive plišane igračke" koje su na sebi imale "pribor za vezanje", kao i provokativnu garderobu.

Brend se iskreno izvinio na Instagramu za bilo kakvu uvredu koju je izazvala praznična kampanja.

- Naše torbe u obliku plišanih medveda nije trebalo da budu predstavljene u kombinaciji sa decom u kampanji. Odmah smo uklonili kampanju sa svih platformi - saopštio je brend.

Takođe su se izvinili zbog "prikazivanja uznemirujućeg sadržaja" u kampanji.

Iz Balensijage su objasnili da ovu stvar shvataju veoma ozbiljno i da preduzimaju pravne radnje protiv stranaka odgovornih za kreiranje linije  i uključivanje neodobrenih artikala za snimanje kampanje za proleće 2023.

- Snažno osuđujemo zlostavljanje dece u bilo kom obliku. Zalažemo se za bezbednost i dobrobit dece - dodali su iz Balensijage.

 

 

Slike kampanje su, međutim, već počele da kruže platformama društvenih medija. Na jednoj se vidi dete koje stoji na krevetu sa plišanom torbom  u obliku medveda i koje je okruženo drugim aksesoarimaa i Balensijaga torbicama. Ti predmeti takođe uključuju ono što izgleda kao povodac u vidu lanca. Korisnici interneta su takođe prozivali Balensijagu zbog reklama, nazivajući ih "odvratnim" i nazivajući kompaniju "perverznom" i "pedofilskom".

 

 

Istovremeno, neki korisnici društvenih mreža su takođe istakli da je jedna od fotografija sa torbicom sadržala ono što se čini kao reagovanje na mišljenja Vrhovnog suda SAD o Sjedinjenim Državama protiv Vilijamsa (2008). Ovo mišljenje, prema ABC News-u, podržava deo saveznog zakona o dečijoj pornografiji, što je strašno.

 

 

Balensijaga se takođe našao u centru pažnje prošlog meseca jer je izbacio repera Kanjea Vesta uz  objašnjanje da je dao antisemitske komentare. Navodno su ti komentari doveli do toga da brend u vlasništvu Keringa objavi da više nema nikakve veze sa umetnikom, niti da ima bilo kakve buduće planove i projekte sa njim.

 

 

Da podsetimo, Balensjiagina kampanja za proleće 2023. uključuje glumice Nikol Kidman i Izabel Aper, kao i manekenku Belu Hadid.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading