FINSKA PREMIJERKA SE IZVINILA ZBOG SPORNE SLIKE: To nije trebalo da se desi!

Autor:

Svet

24.08.2022

06:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Finska premijerka Sana Marin izvinila se zbog kontroverzne fotografije snimljene u njenoj rezidenciji, manje od nedelju dana nakon što je 36-godišnjakinja izazvala kritike video snimkom sa svoje zabave.

FINSKA PREMIJERKA SE IZVINILA ZBOG SPORNE SLIKE: To nije trebalo da se desi!

Foto: Tanjug/AP

Sana Marin

Slika koju su objavili finski mediji prikazuje dve žene kako se ljube, podižu svoje majice da bi ogolile torzo i pokrivaju grudi znakom na kojem piše „Finska“.

Marin je u utorak potvrdila da je slika snimljena u njenoj zvaničnoj rezidenciji, Kesaranti, nakon što je prisustvovala muzičkom festivalu koji je održan između 8. i 10. jula.

- Mislim da slika nije prikladna, izvinjavam se zbog toga. Takva slika nije trebalo da bude uslikana - rekao je Marin novinarima u Helsinkiju.

Marin je rekla da je u to vreme u svojoj rezidenciji imala „prijatelje“ koji su „provodili veče“ i „odlazili u saunu“.

 

 

Sliku je na TikTok nalogu prvi put objavila bivša takmičarka za Mis Finske i influenserka koja se pojavljuje na fotografiji.

Urednik najvećeg lista u zemlji, Helsingin Sanomat, u utorak je rekao da Marin izgleda da nema „kontrolu“ i da bi više slika i video snimaka iz njenog privatnog života moglo da završi u javnom domenu.

Marin je prošle nedelje dospela na naslovne strane širom sveta kada se pojavio video na kojem se vidi kako pleše i zabavlja se sa grupom prijatelja i poznatih ličnosti. Neki su komentare koji se čuju na snimku protumačili kao uzimanje narkotika, o čemu se na društvenim mrežama žestoko raspravlja, a Marin je negodovala.

Marin je u petak uradila test na drogu kako bi "otklonila sumnje". Uzorak njenog urina je testiran na prisustvo raznih droga i rezultat je bio negativan.

- Test na drogu uzet od premijerke Sane Marin 19. avgusta 2022. nije otkrio prisustvo droge - saopštila je Marinova kancelarija u ponedeljak, dodajući da je rezultate potpisao lekar.

Njen ples u snimku neki su kritikovali i kao neprimereno ponašanje za premijera, dok su drugi branili njeno pravo da uživa u privatnom događaju sa prijateljima.

Marin je do sada imala podršku svoje stranke, a Anti Lindtman, šef poslaničke grupe Socijaldemokratske partije, rekao je medijima da „ne vidi nikakav veliki problem sa plesom na privatnom događaju sa prijateljima“.

Marin – koja je na vlast došla 2019. sa 34 godine – ranije je bila meta kritika zbog zabava u službenoj rezidenciji.

U decembru 2021. našla se pod stalnim kritikama nakon što je otkriveno da je bila na žurkama do ranih sati uprkos tome što je bila izložena Covid-19, prenosi Gardian.

 

Komentari (0)

Loading