MILIJARDER ISKRVARIO NASRED ULICE! Uzalud pokušavao da zaustavi automobile i molio: Upomoć, neko me je izbo! (VIDEO)

Autor:

Svet

07.04.2023

18:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovo brutalno ubistvo izazvalo je zabrinutost zbog nedostatka javne bezbednosti i sve većeg broja beskućnika u gradu.

MILIJARDER ISKRVARIO NASRED ULICE! Uzalud pokušavao da zaustavi automobile i molio: Upomoć, neko me je izbo! (VIDEO)

Foto: twitter.com/DeL2000

Nadzorne kamere snimile su poslednje trenutke osnivača Keš aplikacije, vredne više milijardi dolara, Boba Lija (43), koji je brutalno izboden u San Francisku i ostavljen da umre. Na snimku se vidi kako otac dvoje dece očajnički steže rane i moli prolaznike za pomoć. U jednom trenutku je očajnički pokušao da zaustavi automobile u prolazu, ali su oni samo projurili pored njega, ignorišući ga. Kako piše Dejli mejl, Bob je u utorak uveče više puta izboden nožem u grudi u gradskoj četvrti Rinkon Hil, gde je bio na poslu.

Ovo brutalno ubistvo u izbornoj jedinici bivše predsednice Predstavničkog doma i demokrate Nensi Pelosi izazvalo je zabrinutost zbog nedostatka javne bezbednosti i sve većeg broja beskućnika u San Francisku. Ubijeni Li je svojevremeno živeo u tom gradu, ali se preselio upravo zbog porasta kriminala na ulicama.

 

 

Potresni video prikazuje okrvavljenog i ošamućenog Boba kako tetura niz glavnu ulicu, a zatim tetura prema stambenoj zgradi “Portsajd”, gde pada na zemlju. Nekoliko trenutaka leži nepomično, ali nekako uspeva da klekne i zgrabi svoj mobilni telefon. Kada je automobil prošao, Li je mahnuo da stane, ali je vozač samo nastavio dalje.

Prema izveštaju San Francisco Standarda, Li je pozvao hitnu oko 2:35 i povikao: “Upomoć. Neko me je izbo.

- Žrtva je sa povredama opasnim po život prevezena u lokalnu bolnicu. Uprkos naporima hitnih službi i medicinskog osoblja, muškarac je podlegao povredama - saopštila je Policijska uprava San Franciska (SFPD).

Na obližnjem parkingu je navodno pronađen kuhinjski nož sa oštricom od 3,6 centimetara, ali policija još nije uhapsila napadače. Šef SFPD-a Bill Skot odbio je da otkrije motiv napada i nije želeo da kaže da li je žrtva ciljana ili nasumično izabrana. U San Francisku je ove godine bilo 39 ubistava, a gradskoj policiji trenutno nedostaje 541 policajac.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Ilon Mask

Izvršni direktor Tvitera i Tesle Ilon Mask je tvitovao nakon Lijevog ubistva: “Mnogi ljudi koje poznajem su bili teško napadnuti. Nasilni zločini u San Francisku su užasni, a čak i ako su napadači uhvaćeni, često ih odmah puste na slobodu.”

A stanovnici tog grada se žale da se zločinci odmah vraćaju na ulice.

- Ni mi tu ne možemo ništa. Naravno da se bojimo - napisala je jedna osoba na Tviteru, prenosi Objektiv.

Li, koji je ubijen, napustio je područje San Franciska pre šest meseci i preselio se u Majami, ali se vratio u grad radi posla.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading