MALI DAVID (8) POGINUO NA VODENOM TOBOGANU! Leteo skoro 15 metara pre kobnog udarca! Teška tragedija u akva parku! (FOTO)

Autor:

Svet

17.03.2023

21:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Novi izveštaji otkrivaju da je ograda koja je ograđivala tobogan uklonjena po nalogu menadžera.

MALI DAVID (8) POGINUO NA VODENOM TOBOGANU! Leteo skoro 15 metara pre kobnog udarca! Teška tragedija u akva parku! (FOTO)

Foto: Profimedia

Ilustracija

Građevinski inženjer i menadžer vodenog parka suočavaju se sa optužbama za ubistvo iz nehata pošto je osmogodišnji dečak poginuo nakon što je pao sa skoro 15 metara niz demontirani vodeni tobogan.

 

 

Novi izveštaji otkrivaju da je ograda koja je ograđivala tobogan uklonjena po nalogu menadžera.

Slučaj se dogodio u februaru prošle godine, kada je mali David Lukas de Miranda ušao na tobogan u akva parku u Кaldas Novasu u Brazilu.

Ne shvatajući da je tobogan delimično demontiran radi održavanja, leteo je 13,8 metara pre nego što je udario u drvenu i metalnu konstrukciju. Zatim se otkotrljao u bazen dubok 70 centimetara. Izvučen je iz vode živ, ali je kasnije preminuo u bolnici.

Tobogan je prvobitno bio ograđen ogradom u podnožju stepenica koje vode do platforme. Ali istraga je otkrila da je uklonjena po uputstvima menadžera, nakon što je postavljeno još ograda oko područja oko tobogana.

Da originalna ograda nije uklonjena, mali David ne bi mogao da pristupi toboganu, zaključila je istraga civilne policije o slučaju.

Samo jedna od četiri cevi za vožnju je zatvorena, kažu istražitelji, a žrtva je pala niz jednu od otvorenih cevi, kojoj je nedostajao deo sporednog koloseka.

Civilna policija je imenovala građevinskog inženjera odgovornog za popravke kao Flavija Tomaza de Akuino Musu i menadžera vodenog parka kao Кristijana Vilela Rejsa.

Rođaci žrtve nisu ih prijavili policiji, jer su trenutno u pregovorima sa upravom akvaparka.

U istražnom izveštaju je navedeno:

- Moguće je videti nepromišljeno ponašanje upravnika, pošto je istraga istakla da je on naredio da se postavi ograda na stazi Vulkan, tačnije u podnožju stepenica koje su vodile na platforme na kojoj su počinjali tobogani, a koja je izgrađena po narudžbini.

(Republika/Blic)

Bonus video:

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Komentari (0)

Loading