ODLOŽENO SASLUŠANJE VASPITAČICI IZ VLADIČINOG HANA: Ovo su poručili iz tužilaštva

Autor: Republika

Hronika

17.03.2023

13:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dežurna vaspitačica je suspendovana do završetka postupka.

ODLOŽENO SASLUŠANJE VASPITAČICI IZ VLADIČINOG HANA: Ovo su poručili iz tužilaštva

Foto: Shutterstock

Saslušanje vaspitačice iz vrtića u Vladičinom Hanu, u čijoj se grupi desila nesreća kada je dečak progutao žir, a potom preminuo od posledica gušenja, odloženo je za 7. april.

Saslušanje je bilo zakazano za petak 17. mart, ali je iz tehničkih razloga odloženo, kažu iz tužilaštva.

Ttužiteljka koja je vodila ovaj slučaj, od skoro je u Višem javnom tužilatvu u Vranju, pa je novom tužiocu u Osnovnom javnom tužilaštvu u Vladičinom Hanu trebalo vremena da se upozna sa predmetom.

Istraga u slučaju nesreće u vrtiću u Vladičinom Hanu, kada je dečak progutao žir i preminuo kasnije u bolnici, još uvek traje i prema navodima Osnovnog javnog tužilaštva, sledeći korak je saslušanje osumnjičene vaspitačice.

Foto: pixabay.com

 

Zbog krivičnog dela „napuštanje nemoćnog lica“, Osnovno javno tužilaštvo u Vladičinom Hanu, u vezi smrti dečaka koji je preminuo nakon što je u vrtiću progutao žir, pokrenuće postupak protiv dežurne vaspitačice.

Osnovno javno tužičaštvo će dalju istragu voditi u pravcu dokazivanja sumnje da je dežurna vaspitačica počinila krivično delo.

- Nakon postupka saslušanaj osumnjičene, sledi saslušanje svedoka, pa ako budu bilo potrebno uslediće i eventualna veštačenja - kaže Dragan Nikolić, Osnovni javni tužilac.

Na osnovu prikupljenih obaveštenja, informacija i dostavljene dokumentacije zdravstvene i prosvetne inspekcije, kao i zapisnika sa obdukcije, tužilaštvo dalju istragu u vezi smrti dečaka vodi u tom pravcu.

Podsetimo, krajem decembra prošle godine, dečak D.Đ. (4) preminuo je u Nišu, nakon što je u vrtiću, pod za sada još nepoznatim okolnostima, progutao žir.

Dežurna vaspitačica je suspendovana do završetka postupka.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading