PUTINOVA TAJNA ŽELEZNIČKA MREŽA: Šef Kremlja izgradio pruge zbog svoje bezbednosti: PREDSEDNIČKI AVION ZAMENIO BLINDIRANIM VOZOM!

Autor:

Svet

15.02.2023

11:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U mestima gde se nalaze njegove razidencije uspostavljene stanice koje nisu za javnu upotrebu, a na svakih deset metara postavljene nadzorne kamere.

PUTINOVA TAJNA ŽELEZNIČKA MREŽA: Šef Kremlja izgradio pruge zbog svoje bezbednosti: PREDSEDNIČKI AVION ZAMENIO BLINDIRANIM VOZOM!

Foto: www.profimedia.rs

Vladimir Putin

Ruski predsednik Vladimir Putin iz bezbednosnih razloga sve manje putuje po zemlji predsedničkim avionom i, umesto njega, koristi blindirani voz koji se nalazi na jednom od ranžirnih koloseka železničke stanice Kalančjovskaja u centru Moskve.

Italijanski list Korijere dela sera prenosi pisanje nezavisnih ruskih medija da se na toj stanici nalazi privatni peron koji je namenjen samo šefu Kremlja.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

 

Ta stanica samo je deo tajne železničke mreže, koja je, prema Putinovom nalogu, izgrađena da bi povezala rezidencije koje ima po Rusiji.

Navodi se da Putin, otkad je 24. februara prošle godine pokrenuo rusku agresiju na Ukrajinu, sve češće, umesto avionskog prevoza, bira putovanja prugama koje su namenjene samo njegovom specijalnom vozu.

U blizini glavnih predsedničkih rezidencija izgrađene su tajne železničke stanice, a navodi se da sa stanicom Kalančjovskaja direktnu vezu imaju najmanje tri Putinove rezidencije.

Tu se posebno izdvaja železnička stanica koja se nalazi na teritoriji nacionalnog parka Valdaj u Novgorodskoj oblasti, u okviru koje je uspostavljen i helidrom.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

 

Ona je izgrađena blizu sela Dolgije Borodi, na oko 435 kilometara severoistočno od Moskve, gde se nalazi Putinova istoimena rezidencija, poznata i kao Valdaj i Užin.

Na satelitskim snimcima iz 2015. prvi put se pojavila stanica Novo-Ogarjovo, koja je na 400 metara od Putinove rezidencije u Moskovskoj oblasti.

Ta stanica je skrivena iza visoke ograde, po kojoj su, na svakih deset metara, postavljene nadzorne kamere. Navodi se da su 2017. izgrađeni peron i novi kolosek nadomak letnje predsedničke rezidencije u Bočarov Ručeju kod Sočija.

Privatne stanice koje povezuju Kremlj s Putinovim rezidencijama po Rusiji

- Kalančjovskaja u centru Moskve
- Dolgije Borodi u Novgorodskoj oblasti
- Novo-Ogarjovo u Moskovskoj oblasti
- Bočarov Ručej kod Sočija

NATO: Isporučiti obećano oružje Kijevu, avioni nisu hitni

Jens Stoltenberg, generalni sekretar NATO, izjavio je da bi Alijansa trebalo da se fokusira na pružanje vojne podrške koju je već obećala Ukrajini, kao i da isporuka aviona nije hitna.

- Sada je hitno da se isporuči ono što je obećano, oklopna vozila, borbena vozila pešadije, nemački marderi, američki bredliji i, naravno, glavni borbeni tenkovi leopard 2 i drugi borbeni tenkovi koji su obećani - rekao je Stoltenberg novinarima pre sastanka ministara odbrane NATO.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

 

Prošle nedelje ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski lobirao je da saveznici pošalju moderne borbene avione u Ukrajinu, zvanično zatraživši potom od Holandije da isporuči američke lovce F-16.

Njujork tajms: Ukrajinci spremaju povlačenje iz Bahmuta

Njujork tajms objavio je da su ukrajinske snage zabranile ulazak civilima i dobrovoljcima u Bahmut. Navodi se da bi to moglo da znači da se ukrajinske oružane snage spremaju za povlačenje iz tog grada u Donbasu.

S druge strane, ministarstvo odbrane Ujedinjenog Kraljevstva u redovnom izveštaju o stanju u Ukrajini navelo je da su ruski plaćenici iz Grupe "Vagner" u poslednja tri dana ostvarili male uspehe oko Bahmuta, ali da se organizovana ukrajinska odbrana nastavlja na tom području.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
sinisa marjanovic

15.02.2023 14:16

To je normalno. Zna kakvi su zločinci englezi I njihovi pratioci, da vole atentatima da sređuju stvari

Борис

16.02.2023 03:51

Шта кажу, надзорне камере на сваких 10 метара и још које чега. Какве вести?