PUTIN POSLE UKRAJINE KREĆE U NOVI RAT!? Obaveštajne službe izdale upozorenje, evo koja država će se naći na udaru! MOLDAVIJA UZALUD STRAHUJE!

Autor:

Svet

08.02.2023

20:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Estonska obaveštajna služba saopštila je danas da veruje da Rusija još ima snage da izvrši "uverljiv vojni pritisak" na baltički region.

PUTIN POSLE UKRAJINE  KREĆE U NOVI RAT!? Obaveštajne službe izdale upozorenje, evo koja država će se naći na udaru! MOLDAVIJA UZALUD STRAHUJE!

Foto: Tanjug/AP

Vojni napad na Estoniju nije verovatan u 2023. godini jer su ruski vojni kapaciteti angažovani u Ukrajini, saopštila je estonska služba u svom godišnjem izveštaju, prenosi Rojters.

U izveštaju se dodaje da su "srednjoročno i dugoročno ruska ratobornost i spoljnopolitičke ambicije značajno povećale bezbednosni rizik za Estoniju".

- Plan Rusije za izvođenje vojnih vežbi velikih razmera na njenim zapadnim granicama dve godine ranije nego što je to bilo predviđeno dodatno zaoštrava bezbednosnu situaciju u baltičkom regionu ove godine - navodi se u izveštaju.

Članice NATO Estonija, Letonija i Litvanija značajno su povećale izdvajanja za odbranu kao odgovor na rusku aneksiju Krima 2014. godine i napada na Ukrajinu prošle godine, navodi Rojters.

(Republika/Alo)

Bonus video:

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Milutinac

14.02.2023 11:58

U Moldaviji je legitimnim izborima sada pobedila ubedljivo Pro-Zapadna orijentacija. Tu nema šta. To što Rusi i tamo gura nihove ljude na ulice (kao i kod nas i u Crnoj Gori, Republici Srpskoj...) to je taj bolesni Ruski sistem. Nikad više neće proći te nihove KGB gurke i ideje. Rusi su pročitani svuda u svetu. Na svim frontovima su gubitnici. Tačka.

Feki

16.02.2023 17:32

@Milutinac - Posle tačke se ispisuje novi red. Nemoj tako Milutine.