OTKAZAO MOTOR PUTINOVOG AVIONA: Predsednik Rusije prepričao opasnu dogodovštinu, izdao naređenje uprkos pilotovom mišljenju

Autor:

Svet

09.02.2023

19:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Putin je rekao i da se žestoko posvađao sa ministrom saobraćaja Vitalijem Saveljevim.

OTKAZAO MOTOR PUTINOVOG AVIONA: Predsednik Rusije prepričao opasnu dogodovštinu, izdao naređenje uprkos pilotovom mišljenju

Foto: Tanjug/AP

Predsednik Rusije Vladimir Putin ispričao je na sastanku sa predstavnicima vazduhoplovne industrije kako je jednom prilikom ptica "ugasila" motor njegovog predsedničkog aviona.

- Sećam se kada se desilo, bilo smo u avionu sa dva motora. Ptica je upala u motor i on se ugasio. Pitam pilota: "Šta ćemo?". On mi kaže "Snaćićemo se, izdržaće", na šta sam mu ja rekao: "Možda je bolje da se vratimo i sletimo". Na kraju smo sleteli, uvek je najvažnije da se stvari rade bezbedno - rekao je Putin, prenose Novosti.

Putin je govorio i o situaciji sa svojim predsedničkim helikopterom.

 

 

- Stvarno nam je bilo važno da stignemo gde smo krenuli. Već sam bio predsednik, a pilot je rekao: "Ja sam komandant letelice, i ja donosim odluku. Neću leteti", i okrenuo se i izašao iz helikoptera. To je izuzetno važna stvar. Ne samo vaš život, već i životi desetina ljudi su u vašim rukama - rekao je Putin.

Putin je rekao i da se žestoko posvađao sa ministrom saobraćaja Vitalijem Saveljevim, od kog je tražio da "kupuje više domaće opreme", i precizirao je da je Saveljev uspeo da spase avio-industriju.

On je dodao i da će Rusija nastaviti da podržava sopstvenu avio-industriju, i da će sa domaćim letelicama izaći na međunarodna tržišta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading