BAJDEN OPUŠTEN ZBOG "AFERE KOVERTA"! U jeku skandala koji drma Ameriku rekao da se NE KAJE!

Autor:

Svet

20.01.2023

07:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik SAD Džo Bajden nalazi se u središtu identične afere u kojoj se našao njegov prethodnik Donald Tramp. I kod Bajdena pronađena su poverljivi dokumenti.

BAJDEN OPUŠTEN ZBOG "AFERE KOVERTA"! U jeku skandala koji drma Ameriku rekao da se NE KAJE!

Foto: Tanjug/AP, Shutterstock

Predsednik Džo Bajden je u četvrtak rekao da "ne žali" zbog problematičnog rukovanja poverljivim dokumentima koji su otkriveni u njegovoj kući i bivšoj kancelariji u Vašingtonu.

Ovo je izjavio tokom obilaska Kalifornije kako bi procenio štetu nastalu nakon niza snežnih oluja, a nakon govora nije mogao da izbegne pitanje novinara o aferi koja drma celu Ameriku.

- Znate ono što me, iskreno, muči to što ovde imamo ozbiljan problem o kome pričamo. Govorimo o tome šta se dešava, a narod baš i ne razume zašto mi ne postavljate pitanja o tome - rekao je Bajden, misleći na štetu.

- Otkrili smo da je nekoliko dokumenata zavedeno na pogrešnom mestu. Odmah smo ih predali Arhivu i Ministarstvu pravde. U potpunosti sarađujemo i radujemo se brzom rešavanju ovog problema. Mislim da neće pronaći ništa tu. Ne kajem se. Pratim šta su mi advokati rekli da uradim. To je upravo ono što mi radimo - rekao je Bajden. 

Bela kuća je saopštila da su Bajdenovi advokati otkrili poverljiva dokumenta i zvanične zapise u četiri odvojena navrata - 2. novembra u kancelarijama Pen Bajden centra u Vašingtonu, kao i u predsednikovoj garaži u Vilmingtonu, a 11. 11 i 12 u kućnoj biblioteci predsednika.

Bajden je ranije kritikovao svog prethodnika zbog njegovog posedovanja tako osetljivih zapisa.

- Kada ste videli fotografiju strogo poverljivih dokumenata položenu na pod u Mar-a-Lagu, šta ste pomislili u sebi gledajući tu sliku? - pitao ga je novinar.

- Kako bi se to moglo desiti, kako bi neko mogao da bude toliko neodgovoran. I pomislio sam koji su podaci tamo koji bi mogli da ugroze izvore i metode. Pod tim mislim na imena ljudi. To je potpuno neodgovorno - rekao je Bajden.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading