NOVI LAPSUS DŽO BAJDENA! Nećete verovati šta je ODVALIO na dodeli odlikovanja ljudima koji su branili Kapitol 2020.!

Autor:

Svet

07.01.2023

08:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američki predsednik Džo Bajden opet se obrukao.

NOVI LAPSUS DŽO BAJDENA! Nećete verovati šta je ODVALIO na dodeli odlikovanja ljudima koji su branili Kapitol 2020.!

Foto: Tanjug/AP

Naime, predsednik Džo Bajden je juče odlikovao policajce i zvaničnike koji su branili Kapitol pre dve godine, kada su, kako je rekao, branili demokratiju od napadača koji su bili podstaknuti lažima o predsedničkim izborima 2020. godine.

Međutim, ni ovaj događaj nije mogao da prođe bez nekog lapsusa američkog predsednika, tako da je on prilikom govora 6. januar pomešao sa 6. julom.

- Ako mogu da se zaustavim na sekund i samo da vam kažem da je uticaj onoga što se dogodilo 6. jula imalo međunarodne reperkusije izvan onoga što mislim da svako od vas može u potpunosti da razume - rekao je Bajden na zaprepašćenje prisutnih.

Kao da se ništa nije dogodilo, Bajden je nastavio da priča o napadu na Kapitol, ističući da je „naša demokratija tada napadnuta“.

- Ne postoji drugi način da se to kaže. U američki Kapitol je provaljeno, što se nikada ranije nije dogodilo u istoriji Sjedinjenih Američkih Država, čak ni tokom građanskog rata. Srušiti izabrane zvaničnike, a sve u svrhu pokušaja da se zbaci volja naroda i uzurpira miran prenos vlasti - rekao je Bajden.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Vladimir

08.01.2023 00:28

Kakvih sve intervencija ima po svetu mislim da je na zadnjim izborima u USA pobedila LAŽNA DEMOKRATIJA, voleo bih da vidim Ustav neke demokratske države u kojoj stoji AKO JE U SVETU MIR PRAVITI I STVARATI RATNE INCIDENTE, KAO ŠTO RADITE VI?