AMERIČKA KONGRESMENKA OGORČENA ZBOG ZELENSKOG: Traži milijarde poreskih obveznika SAD za 51. državu - Ukrajinu!

Autor:

Svet

21.12.2022

23:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Republikanska kongresmenka Mardžori Tejlor Grin ogorčeno je prokomentarisala posetu ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog Vašingtonu zbog njegovih namera da dobije još veću podršku.

AMERIČKA KONGRESMENKA OGORČENA ZBOG ZELENSKOG: Traži milijarde poreskih obveznika SAD za 51. državu - Ukrajinu!

Foto: Tanjug/AP

Ona je na Tviteru opisala Volodimira Zelenskog kao "predsednika u senci" koji "mora da dođe u Kongres i objasni zašto mu trebaju milijarde dolara američkih poreskih obveznika za 51. državu, Ukrajinu".

- Ovo je apsurdno. Stavite Ameriku na prvo mesto - napisala je Mardžori Tejlor Grin u objavi.

Kongresmenka, koja je odana saveznica bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa, prošlog meseca je inicirala rezoluciju kojom se zahteva revizija finansija koje je američka vlada dala kako bi pomogla Ukrajini u sukobu sa Rusijom.

Inicijativa je poražena tesnom većinom u Predstavničkom domu, a demokrate su tvrdile da bi se time poslao pogrešan signal Kijevu.

Uoči američkih međuizbora, Grin je izjavila da "nijedan peni neće otići u Ukrajinu" ako republikanci preuzmu kontrolu nad Kongresom, prenosi RT.

Ipak, nakon što su dobili većinu u Predstavničkom domu, republikanski predstavnici Kevin Mekarti i Majkl Mekol utišali su nagađanja da će njihova stranka smanjiti vojnu pomoć Кijevu.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Luxon

22.12.2022 02:16

U mom selu žensku članicu Kongresa zovu congresswoman.