DRŽAVA UVODI ZAKON KOJIM ĆE SE SUZBIJATI ŠTRAJKOVI! Premijer pokušava da reši veliki problem!

Autor:

Svet

05.01.2023

07:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Velika Britanija se ove zime suočava sa talasom industrijskih akcija i štrajkova koji parališu različite sektore.

DRŽAVA UVODI ZAKON KOJIM ĆE SE SUZBIJATI ŠTRAJKOVI! Premijer pokušava da reši veliki problem!

Foto: Tanjug/AP

Britanski premijer Riši Sunak će u četvrtak objaviti zakon za sprovođenje "minimalnih nivoa usluga" u cilju suzbijanja štrajkova, izvestio je Tajms kasno u sredu.

Zakon će obuhvatiti šest sektora, uključujući zdravstvo, železnicu, obrazovanje, vatrogasnu i graničnu bezbednost, i zahtevaće od nekih članova sindikata da nastave da rade tokom štrajkova kako bi zadržali "minimalni nivo" usluge.

Britanija se ove zime suočava sa talasom industrijskih akcija i štrajkova koji parališu različite sektore, uključujući železničku mrežu i zdravstveni sektor, zbog rastuće inflacije i dugoročnog stagnirajućeg rasta plata, piše Rojters.

Štrajkovi bi se smatrali nezakonitim ako sindikati odbiju da pruže "minimalni nivo usluga", rekao je list, citirajući izvor iz vlade. Prema vladinim planovima da ograniči pravo na štrajk, poslodavci će moći da tuže sindikate i otpuštaju osoblje, dodaje se.

Kabinet premijera nije odmah odgovorio na Rojtersov zahtev za komentar.

Najavljujući planove za uvođenje zakona protiv štrajka, Sunak je prošlog meseca rekao za Dejli mejl da će taj potez zaštititi živote ljudi i minimizirati poremećaje u njihovim životima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading