BELA SMRT HARA AMERIKOM: Većina mrtvih pronađeno u automobilima, policija dobija veliki broj poziva

Autor:

Svet

26.12.2022

09:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šesnaest osoba stradalo je od posledica sneže oluje, koja je praćena jakom mećavom i ekstremnim temepraturama pogodila oblast Bafala u Saveznoj državi Njujork.

BELA SMRT HARA AMERIKOM: Većina mrtvih pronađeno u automobilima, policija dobija veliki broj poziva

Foto: Tanjug/AP

Većina smrznutih pronađena je u svojim automobilima ili napolju.

"Vlasti imaju dodatne pozive Hitnoj pomoći u vezi sa mrtvim telima. Prvo je pronađeno šest, a onda još 4 osobe", saopštila je policija.

Broj poginulih je od nedelje porstao na 10, dok je u nedelju ta cifra bila na 6. Ukupan boj stradalih u ledenoj oluji u SAD od kad je počela porastao je na 46 stradalih osoba.

Najviše stradalih bilo je u okrugu Erie izvan Bafala, gde je pronađeno čak šest srznutih osoba. Smrtni slučajevi zabeleženi su i u okrugu Čiktovagi.

Prema poslednjim informacijama, većina onih koji su spronađeni mrtvi su stradali od srčanog udara dok su po ekstremno hladnom vremenu čistili sneg, a oni su pronađeni tek kada su padavine stale i putevi počeli da se rasčišćavaju.

Gradonačelnik Bafala Bajron Braun, kaže da policija koristi motorne sanke da im pomogne u potrazi. Inače u samom gradu zbog nevremena 15.000 ljudi je ostalo bez struje, koja neće biti uspostavljena pre utorka, jer su se trafostanice smrznule, a visina snega je bila čak na nekim mestima 5 metara.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading