BRUTALAN ODGOVOR KREMLJA NA USLOVE ZELENSKOG: Oglasio se Peskov i imao je da poruči samo JEDNO

Autor:

Svet

15.11.2022

10:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Oštra reakcija stigla iz Moskve.

BRUTALAN ODGOVOR KREMLJA NA USLOVE ZELENSKOG: Oglasio se Peskov i imao je da poruči samo JEDNO

Foto: AP/S. KARPUKHIN, Tanjug/AP

Izjava predsednika Ukrajine Volodimira Zelenskog da neće biti "Minska-3" potvrđuje stav Kijeva da ne želi da pregovara, ocenio je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Na pitanje RIA Novosti da li te reči Zelenskog potvrđuju stav da se neće pregovarati sa Ruskom Federacijom, Peskov je kratko odgovorio: "Apsolutno potvrđuju", prenosi Tanjug.

 

 


Zelenski je prethodno, u obraćanju putem video veze liderima G20 na Baliju, rekao da Rusija mora da povuče sve svoje trupe sa teritorije Ukrajine i da ne može biti nikakvih teritorijalnih ustupaka od strane Kijeva.

- Očigledno je da se ne može verovati rečima Rusije i neće biti nikakvog ''Minska-3'', koji će Rusija prekršiti odmah po zaključenju - rekao je Zelenski, preneo je Interfaks Ukrajina.

Ukrajinski predsednik je, podsetimo, istakao, da je uveren da je sada vreme kada se razorni rat Rusije mora i može zaustaviti.

- Postoji ukrajinska formula za mir. Mir za Ukrajinu, Evropu i svet. I postoji niz rešenja koja se mogu primeniti da zaista garantuju mir - smatra on.

Uslovi Ukrajine za mir:

1. Radijaciona i nuklearna bezbednost;

2. Bezbednost hrane;

3. Energetska sigurnost;

4. Oslobađanje svih zatvorenika i deportovanih;

5. Implementacija Povelje UN i obnova teritorijalnog integriteta Ukrajine i svetskog poretka;

6. Povlačenje ruskih trupa i prekid neprijateljstava;

7. Vraćanje pravde;

8. Anti-ekocid;

9. Sprečavanje eskalacije;

10. Rad na okončanju rata.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Nindja

15.11.2022 19:08

Rusija se iskropomitovala u ovom ratu vodeći "humanitarni rat" da zaštiti civilno stanovništvo što je bila velika greška.Međutin suprotna strana i zapad kompromituje Rusiju na sve strane u UN se donose rezolucije koje kompromituje Rusiju..Zato Rusija ne treba da bira sredstva da završi ratne operacije i da spreči zapad da se više uvlači u rat što neće biti dobro po Rusiji.