BAJDEN SE NAOŠTRIO NA RUSKOG LIDERA, LETI PERJE: Ovo je još jedna demonstracija Putinove BRUTALNOSTI

Autor:

Svet

10.10.2022

17:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američki predsednik Džo Bajden rekao je da ruski raketni udari koji su rano jutros pogodili Kijev i druge gradove u Ukrajini "još jedna demonstracija potpune brutalnosti Putinovog ilegalnog rata protiv ukrajinskog naroda".

BAJDEN SE NAOŠTRIO NA RUSKOG LIDERA, LETI PERJE: Ovo je još jedna demonstracija Putinove BRUTALNOSTI

Foto: Tanjug/AP/pixabay.com

- Ovi napadi samo dodatno pojačavaju našu posvećenost da budemo uz narod Ukrajine onoliko dugo koliko je potrebno - napisao je Bajden u saopštenju u ponedeljak.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Džo Bajden

On je zatim dodao da će "uporedo sa njihovim saveznicima i partnerima, nastaviti da nameće troškove Rusiji zbog njene agresije".

Republika

Foto: Tanjug/AP

Vladimir Putin

- Pozivamo Putina i Rusiju na odgovornost za njena zverstva i ratne zločine i pružaćemo podršku ukrajinskim snagama da brane svoju zemlju i svoju slobodu. Ponovo pozivamo Rusiju da odmah prekine ovu ničim izazvanu agresiju i ukloni svoje trupe iz Ukrajine - rekao je Bajden.

Očekuje se da će se predsednik SAD pridružiti sastanku sa liderima G7 u utorak, gde će se obratiti i ukrajinski predsednik Zelenski.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Dobri irac

11.10.2022 07:50

Taj rat ne vodi Ukrajina nego SAD i prokleti NATO a ginu jadni Ukrajinci.Osvesti se Evropo,proterajte kauboje neka čuvaju stoku po prerijama.Nije im mesto u Evropi.