Rusija će upotrebiti NUKLEARNO ORUŽJE samo u ova ČETIRI SLUČAJA! Stigao odgovor Putina na Bajdenovo "NEMOJ, NEMOJ I NEMOJ"!

Autor:

Svet

18.09.2022

15:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prema ruskoj nuklearnoj doktrini, Moskva zadržava pravo upotrebe nuklearne bombe samo u četiri slučaja.

Rusija će upotrebiti NUKLEARNO ORUŽJE samo u ova ČETIRI SLUČAJA! Stigao odgovor Putina na Bajdenovo "NEMOJ, NEMOJ I NEMOJ"!

Foto: Ilustracija: Pixabay, Tanjug/AP

Nakon što je američki predsednik Džo Bajden u razgovoru za CBS pozvao ruskog predsednika Vladimira Putina da ne koristi taktičko nuklearno ili hemijsko oružje u ratu Ukrajini, poručivši mu: "Nemoj, nemoj, nemoj!", oglasio se Kremlj.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov kratko je na pitanje da li postoji mogućnost da Rusija upotrebi nuklearno oružje u Ukrajini rekao:

- Pročitajte doktrinu, tamo je sve napisano.

Prema ruskoj nuklearnoj doktrini, Moskva zadržava pravo upotrebe nuklearne bombe samo "kao odgovor na upotrebu nuklearnog i drugog oružja za masovno uništenje protiv Rusije ili njenih saveznika“ i u slučaju "odgovora na konvencionalni napad koji ugrožava samo postojanje Rusije kao suverene države“.

Poslednje ažuriranje doktrine, urađeno 2020. godine, razjasnilo je još dva scenarija moguće upotrebe nuklearnog oružja: u slučaju da dobiju "verodostojne informacije o lansiranju balističkih projektila" usmerenih na teritoriju Rusije ili njenih saveznika ili u slučaju napada "na kritičnu infrastrukturu koja kontrolše nuklearno oružje".

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading