RUSI PRED KLJUČNOM ODLUKOM! Analiza Britanskih obaveštajaca ne u ide u prilog Putinovoj armiji!

Autor: Republika

Svet

03.09.2022

08:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Britanski obaveštajci objavili su saopštenje o ratnom stanju u Ukrajini.

RUSI PRED KLJUČNOM ODLUKOM! Analiza Britanskih obaveštajaca ne u ide u prilog Putinovoj armiji!

Foto: Tanjug/AP

Rat u Ukrajini traje od 24. februara, kada je u jutarnjima časovima, Rusija izvršila agresiju na ovu zemlju. Borbe na frontovima se svakodnevno vode, a ključne bitke su sada u Heronskoj oblasti.

Tema analize Britanskih obaveštajaca je ukrajinska kontraofanziva na jugu zemlje.

- Od 29. avgusta 2022. godine, ukrajinske oružane snage izvode obnovljene ofanzivne operacije na jugu Ukrajine. Jedan element ove ofanzive je kontinuirano napredovanje na širokom frontu zapadno od reke Dnjepar, fokusirajući se na tri ose u okviru ruske okupirane Hersonske oblasti - pišu Britanci.

U analizi se dodaje da Ukrajinci iskoristili loše odluke protivničke strane.

- Operacija ima ograničene neposredne ciljeve, ali su ukrajinske snage verovatno postigle određeni stepen taktičkog iznenađenja; iskoristivši lošu logistiku, administraciju i vođstvo u ruskim oružanim snagama. Kako se borbe nastavljaju i u sektorima Donbasa i Harkova, ključna odluka za ruske komandante u narednim danima biće gde da usmere sve operativne rezervne snage koje mogu da stvore - navodi se.

Uzimajući u obzir pisanje Britanaca, jasno je da je pred Vladimirom Putinom i ruskom stranom ključna odluka kada je u pitanju front u Hersonskoj oblasti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (6)

Loading
petar

03.09.2022 09:30

Samo kada su u pitanju engleski hohstapleri i lopurde , a to im je zelja da rusi propadnu . Necackajte mecku tamo gde netreba , moze se desiti da vas u momentu nestane , sa vas rusi neizbuse kao drveni brogd i da vas vise nema .

Јовица

03.09.2022 10:15

Могу они анализирати до миле воље,али зна се како се једино може завршити овај сукоб,а пораз Русије сигурно није опција.

Man

03.09.2022 11:23

Nađite istinite analize a ne da šitite zapadnu lažnu propagandu kao što su ranije radili u Račku

Гаврило

03.09.2022 13:12

Наводите Британце те ове јаме светске мутикаше и лажове! ФУЈ!!!