TEŽAK UDARAC ZA KREMLJ, OBJAVLJENI SATELITSKI SNIMCI: U eksploziji na Krimu uništeni ruski avioni! (FOTO)

Autor:

Svet

11.08.2022

06:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na osnovu satelitskih snimaka koji su se pojavili u medijima, u eksplozijama koje su u utorak odjeknule u ruskoj avio bazi na Krimu, uništeno je nekoliko aviona.

TEŽAK UDARAC ZA KREMLJ, OBJAVLJENI SATELITSKI SNIMCI: U eksploziji na Krimu uništeni ruski avioni! (FOTO)

Foto: twitter.com/printscreen

Za sada nije poznat tačan broj uništenih letelica, ali u pojedinim medijima provlače se informacije da je uništeno najmanje osam.

Takođe, uzrok eksplozije još uvek nije poznat.

Rusi su naveli da je do eksplozije došlo zbog detonacije municije, ali nisu otkrili kako je do detonacije došlo, piše CNN.

 

Ukrajina nije zvanično preuzela odgovornost za eventualni napad na bazu Saki na Krimu, u kome je poginula jedna osoba, ali su neimenovani izvori i mediji spekulisali da su detonacije ili posledica sabotaže ili napada ukrajinskih snaga.

 

Prema satelitskim snimcima koje je objavio američki Planet Lab, vidi se ogromna šteta od eksplozije.

Sama pista, kako se čini, nije oštećena. No, kako dodaje BBC, najmanje osam aviona je oštećeno ili uništeno.

 

Snimci bi bili prva nezavisna potvrda da je baza možda oštećena, a mogu se uzeti i kao potvrda ukrajinskih tvrdnji da je u eksplozijama uništeno desetak aviona, što je Moskva poricala.

 

Do sada se nije znalo kolike su bile razmere eksplozije, a i dalje nije jasno kako je baza oštećena ili od čega.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Ivan

11.08.2022 18:30

Poricaće još neki dan dok ne priznaju šta se tačno desilo, tako su poricali da je brod Moskva potopljen pa je onda bilo priče takođe o zapaljenoj municiji dok su na kraju priznali brod bio raketiran skladište municije u sred rata ne eksplodiraju tek tako veće su šanse da je ili sabotaža ili organizovana napad neke vrste. Čak i da je zapaljena municija nije li ruse sramota da im se tako često dešava da dok traje rat stalno im se dešavaju neki požari u skladištima municije.