PROGOVORIO OTAC OPTUŽENE ZA UBISTVO DARJE DUGINE: Otišla je kao izbeglica, a onda je uradila ovo

Autor:

Svet

23.08.2022

07:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Oglasio se otac Natalije Vovk koja je osumnjičena za ubistvo Darje Dugine, ćerke bliskog saradnika Vladimira Putina.

PROGOVORIO OTAC OPTUŽENE ZA UBISTVO DARJE DUGINE: Otišla je kao izbeglica, a onda je uradila ovo

Foto: Telegram/НемеZида

Natalija Vovk, osumnjičena za ubistvo ruske novinarke i politikologa Darije Dugine, otišla je pre određenog vremena u Evropu kao izbeglica, ali se ubrzo vratila, rekao je njen otac za RIA Novosti.

"Bila je u Evropi. U Francuskoj. Otišla je tamo kao izbeglica. Onda joj se nije dopalo, vratila se u Poljsku, pa u Ukrajinu", objasnio je sagovornik agencije.

FSB je utvrdio da su zločin pripremile i počinile ukrajinske specijalne službe, a izvršilac je bila Natalija Vovk, koja je 23. jula sa dvanaestogodišnjom ćerkom ušla u Rusiju i iznajmila stan u kući u kojoj je živela Dugina.  

Ruske bezbednosne službe stavile su Nataliju Vovk na međunarodnu poternicu i zahtevaće od zemlje u kojoj bude locirana da je izruče ruskim vlastima zbog ubistva Darje Dugine, ćerke poznatog ruskog geopolitičara Aleksandra Dugina.

Podsetimo, novinarka i politikolog Darija Dugina umrla je 20. avgusta uveče. Ona je vozila automobil koji je izgoreo na Možajskom autoputu u Odincovskom okrugu Moskovske oblasti.

Prema preliminarnoj verziji, u automobilu je eksplodirala eksplozivna naprava. Istražni komitet je pokrenuo krivični postupak po članu "Ubistvo izvršeno na opšteopasan način". Predsednik Vladimir Putin potpisao je ukaz o posthumnom odlikovanju Dugine Ordenom za hrabrost.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading