PROGOVORIO OTAC OPTUŽENE ZA UBISTVO DARJE DUGINE: Otišla je kao izbeglica, a onda je uradila ovo

Autor:

Svet

23.08.2022

07:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Oglasio se otac Natalije Vovk koja je osumnjičena za ubistvo Darje Dugine, ćerke bliskog saradnika Vladimira Putina.

PROGOVORIO OTAC OPTUŽENE ZA UBISTVO DARJE DUGINE: Otišla je kao izbeglica, a onda je uradila ovo

Foto: Telegram/НемеZида

Natalija Vovk, osumnjičena za ubistvo ruske novinarke i politikologa Darije Dugine, otišla je pre određenog vremena u Evropu kao izbeglica, ali se ubrzo vratila, rekao je njen otac za RIA Novosti.

"Bila je u Evropi. U Francuskoj. Otišla je tamo kao izbeglica. Onda joj se nije dopalo, vratila se u Poljsku, pa u Ukrajinu", objasnio je sagovornik agencije.

FSB je utvrdio da su zločin pripremile i počinile ukrajinske specijalne službe, a izvršilac je bila Natalija Vovk, koja je 23. jula sa dvanaestogodišnjom ćerkom ušla u Rusiju i iznajmila stan u kući u kojoj je živela Dugina.  

Ruske bezbednosne službe stavile su Nataliju Vovk na međunarodnu poternicu i zahtevaće od zemlje u kojoj bude locirana da je izruče ruskim vlastima zbog ubistva Darje Dugine, ćerke poznatog ruskog geopolitičara Aleksandra Dugina.

Podsetimo, novinarka i politikolog Darija Dugina umrla je 20. avgusta uveče. Ona je vozila automobil koji je izgoreo na Možajskom autoputu u Odincovskom okrugu Moskovske oblasti.

Prema preliminarnoj verziji, u automobilu je eksplodirala eksplozivna naprava. Istražni komitet je pokrenuo krivični postupak po članu "Ubistvo izvršeno na opšteopasan način". Predsednik Vladimir Putin potpisao je ukaz o posthumnom odlikovanju Dugine Ordenom za hrabrost.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading